Notícies

El FIC-CAT fa públiques les obres seleccionades per l'edició d'enguany

fic cac

Les produccions es podran veure durant el festival que té lloc a Roda de Berà del 5 a l'11 de juny.

El Festival Internacional de Cinema en Català ha fet públiques les produccions audiovisuals que formaran part de la selecció oficial de la desena edició del Festival. Entre totes les categories a concurs: llargmetratge, curtmetratge, documental, videoclip i centres educatius, es projectaran més de 60 obres. A aquestes, però, caldrà afegir totes les produccions inscrites en la categoria Joves 48 hores, de la qual la convocatòria encara romandrà oberta fins el 18 de maig.

Durant els dies del Festival en el teatre del Casino Municipal de Roda de Berà, convertit en sala de cinema, s’hi projectaran les obres seleccionades: 6 llargmetratges, 17 curtmetratges, 9 documentals, 11 videoclips, i 18 treballs de centres educatius, tant de primària com de secundària.

Pel que fa als llargmetratges de la competició oficial s’hi troben Incerta Glòria, d’Agustí Villaronga; Estiu 1993, de Carla Simón i estrenada a la Berlinale; Pàtria, la llegenda d’Otger Cataló i els 9 barons de la fama, de Joan Frank Charansonnet, film que estrenarà el festival; Mil coses que faria per tu, una comèdia de Dídac Cervera; La propera pell, d’Isaki Lacuesta i Isa Campo; i La família (Dementia), de Giovanna Ribes, que s’estrenarà al Festival. Tot i que no competeix, també s’estrenarà Casals, la força d’un silenci, de Manuel Huerga.

El Jurat determinarà les obres guanyadores, que es donaran a conèixer durant la gala de cloenda, el diumenge 11 de juny. Totes les produccions opten al premi del Jurat en la seva corresponent modalitat, al premi al millor Guió, al premi Nova Crítica i al premi del Públic. A més a més, algunes d’elles, també opten al premi a la millor producció de les comarques tarragonines.

Podeu consultar la selecció oficial i també la programació del festival.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat