Notícies

"Estiu 1993" i "Una mujer fantástica", guanyadores catalanes a la Berlinale

berlinale guanyadores

Estiu 1993 s'ha emportat dos premis, el de Millor Òpera Prima, i el de la secció Generation Kplus. D'altra banda, Una mujer fantástica ha estat guardonada amb l'Os de Plata al Millor Guió, el premi Teddy a la millor pel·lícula de contingut LGTB i també ha rebut una menció especial dels premis ecumènic. 

La pel·lícula Estiu 1993, dirigida per la badalonina Carla Simón i produïda per Inicia Films, Avalon, Televisió de Catalunya i Televisión Espanyola, és un film basat en la infància de la pròpia directora, relatant el procés d'adaptació d'una nena de 6 anys després de la mort de la seva mare a causa del sida. 

Pel que fa a la secció Generation Kplus, que és on es va projectar el film, Estiu 1993 ha guanyat el premi ex aequo, juntament amb Becoming Who I Was, dirigit per Chang-Yong Moon i Jin Jeon. D'altra banda, també ha obtingut el Premi a la Millor Òpera Prima del festival, que dota la pel·lícula amb 50 000 euros a repartir entre la directora i la productora. 

L'altre film català guardonat ha estat Una mujer fantástica de Sebastián Lelio (Setembro Cine, Fabula, Komplizen Film), que ha obtingut l'Os de Plata al Millor Guióel premi Teddy a la millor pel·lícula de contingut LGTB i una menció especial dels premis ecumènic, una recompensa a una pel·lícula que tracta el tema de la transexualitat de la forma més delicada possible.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat