Notícies

La Filmoteca celebra 5 anys al Raval

filmo seu

La Filmoteca de Catalunya celebra 5 anys a la seu del Raval. Per això, entre els dies 19 i 21 de febrer, estan programades activitats i projeccions especials.

La inauguració de la seu del Raval de la Filmoteca, va anar precedida d'una llarga espera. Cinc anys després, ho celebren de la millor manera possible, amb cinema. Una programació especial que servirà per exhibir la seva identitat: el passat i el futur del cinema vistos des d'una òptica cultural i patrimonial sempre presidida per la diversitat cultural. 

La primera jornada, la del diumenge 19, tindrà un perfil familiar, dedicada als espectadors més menuts, aquells pels quals el cinema analògic ja és història i dos pioners com De Chomón i Méliès, prehistòria.

Serà el dilluns dia 20 quan el conseller de Cultura, Santi Vila, presideixi la sessió especial amb què aquesta entitat celebrarà els seus cinc anys a la seva actual ubicació al barri del Raval. L’acte, en que també hi participarà el director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau, tindrà lloc a partir de de les 17:30 hores i serà presentat pels periodistes Jaume Figueras i Alex Gorina.

El dimarts 21, en canvi, es programa un musical de Carlos Saura que dialoga amb la dansa, la preestrena del darrer film de Robert Guédiguian sobre el genocidi d’Armènia i un clàssic del cinema mut interpretat per Lon Chaney en un merescut homenatge al mestre Joan Pineda, la banda sonora de la nostra reivindicació del cinema dels orígens.

Durant aquests cinc anys, la Filmoteca i l'Acadèmia del Cinema Català han coorganitzat diverses activitats de forma regular com: els Premis del Públic Jove del Cinema Europeu, el Cicle Premis Gaudí i Premis Goya i les sessions especials amb els Premis Gaudí d'Honor i els Premis Goya d'Honor, sessió que aprofitem per anunciar que enguany es celebrarà en homenatge a Ana Belén el proper dijous 6 d'abril. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat