Notícies

Presentació de l'Acadèmia de Cinema del Principat d'Andorra

academia cinema andorra

La presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, va assitir a la presentació per donar suport a la nova Acadèmia.

L'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques del Principat d'Andorra va celebrar la seva presentació el divendres 10 de febrer. Encara que l'Acadèmia no compta amb el suport del Ministeri de Cultura, el president de l'entitat, Josep Pozo, espera poder reconduir la situació la propera setmana.

La creació de l'ACPA es presenta com a eina de suport i reivindicació del producte audiovisual del Principat. Molta gent del sector, personalitats i polítics es van apropar al Centre de Congressos per donar suport al projecte de l'Acadèmia de Cinema del país. Pozo va assegurar que quan l'Acadèmia estigui constituïda oficialment es faran eleccions per escollir una junta directiva.

Així mateix, Isona Passola va voler donar suport al projecte andorrà i va esperonar l'ACPA i el Govern a arribar a un acord, dient que "no hi ha Acadèmia de Cine, sense unes institucions que donin suport al cine i per tant, és molt important que les institucions vagin d'acord amb l'Acadèmia per fer unes bases legislatives i poder crear una indústria, encara que sigui petita".

L'Acadèmia de Cinema del Principat enceta el seu projecte amb 43 membres inscrits, i 32 que han mostrat el seu interès. Segons va comentar Pozo, els interessats volen esperar a saber com acaba l'afer amb el Govern i si es tindrà el suport de les associacions, per decidir si ingressen a l'Acadèmia.

Josep Pozo va publicar al diari Què! la Carta de presentació de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques del Principat d'Andorra. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat