Notícies

Et proposem 12 idees per regals cinèfils

 Cicle Gaudí ReiBorni

Aquí teniu 12 idees de regals cinèfils per gaudir durant les festes nadalenques o durant el 2017.

1. Fes-te amic de la Filmoteca de Catalunya

La Filmoteca ofereix diferents abonaments per gaudir-los al llarg del 2017, any durant el qual proposen una programació força variada que inclou cicles dedicats a maria de Medeiros, els germans Dardenne, Eugène Green, la revolució soviètica i la cubana, el cinema fantàstic que s'ha vist a Sitges durant els seus cinquanta anys que es completarà amb una exposició, la descoberta del cinema xinès, l'homenatge a Jacques Rivette o una comparativa entre els directors John Ford i Howard Hawks o les actrius Susan Hayward vs. Joan Fontaine, i molt més. Dues noves exposicions dedicades a celebrar els 50 anys del Festival de Sitges i La quadratura del cercle A i acolliran Antoni Padrós. Pertorbador de consciències, exposició que arriba des de Terrassa. La Filmoteca obrirà les seves portes als Festivals de més prestigi del país: Cinema d’Autor, Mostra de Films de Dones, Gai & Lèsbic, Cinema Àrab i del Mediterrani, El Meu primer Festival i L’Alternativa, entre molts d’altres. Per últim, es donarà continuïtat a la programació regular amb els cicles Per amor a l'arts (renovat), Els millors films de l'any, Aula de cinema, Premis Goya i Gaudí i les Sessions ESCAC. Es mantenen els preus amb més avantatges per als abonats: “Amics de la Filmoteca”.

Els abonaments que estan a la venta a les taquilles de la Filmoteca (Plaça de Salvador Seguí, 9) són:

  • FILMO10 (anual)......................................... 20 euros (10 sessions)
  • Abonament anual ....................................... 90 euros
  • Abonament joves (anual) ............................ 60 euros (fins a 30 anys)
  • Abonament majors de 65 anys .................... 60 euros (anual)
  • Abonament semestral .............................. 50 euros
  • Abonament rosa ....................................... 60 euros (targeta rosa discapacitats)

*El FILMO10 té caràcter anual. Té validesa durant l’any. La resta d’abonaments tenen validesa a partir de la seva data d’emissió.

Així mateix, els abonats nominals gaudiran d'una sèrie d'avantatges:

  • Reserva anticipada d’entrades per a qualsevol sessió amb una setmana d’antelació (telèfon; correu electrònic o a les taquilles, fins al dia abans de la sessió). Màxim dues entrades per abonat i sessió
  • Tarifa reduïda, per a l'acompanyant: 3 euros
  • Visites guiades a les exposicions, gratuïtes per als titular de l’abonament i un acompanyant
  • Del 5% en la compra de llibres a Infollibreria, la llibreria de la Filmoteca i al bar-restaurant La Monroe
  • Enviament del butlletí electrònic mensual
  • Promocions especials per a diferents espectacles en els equipaments nacionals de cultura (Auditori, TNC, MNAC, entre altres)
  • Entrada gratuïta a la Biblioteca del Cinema i a les exposicions (No vàlid pel FILMO10)
  • Tramesa del programa mensual en paper per correu postal (No vàlid pel FILMO10)

 

Per més informació podeu enviar un correu electrònic a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., o trucar al telèfon 935 67 10 70 (de dimarts a divendres de 10 a 15h) o bé a directament a taquilla (matins de dimarts a divendres de 10 a 15h i tardes de dimarts a diumenge de 16 a 21:30h -divendres i dissabtes fins les 22h)

 

2. Carnets anuals

Carnet del Cinema Maldà

El Cinema Maldà va començar ja fa tres anys una edició limitada de carnets anuals destinada tan a cinèfils interessants en una "tarifa plana" de cinema en pantalla gran, com a persones que vulguin donar el seu recolzament a una petita empresa familiar. Al Maldà s'intenta mantenir una cura especial del criteri de selecció projectant pel·lícules amb valors que considerem interessants, més enllà del seu valor comercial i els diners que s'obtenen amb cada edició els permet seguir sent independents. Per això, per aquesta època nadalenca proposen el regal d'un any de cinema.

Amb aquest carnet anual, es poden gaudir dels següents avantatges:

  1. Formar part d'un club exclusiu de només 175 socis durant un any (des de l'1 de gener fins al 31 de desembre de 2017)
  2. Accès a tots les sessions comercials de cinema de dilluns a diumenge (festius inclosos)
  3. 2€ de descompte en l'entrada dels teus acompanyants (màxim 2 amb descompte) els dies que no hi hagi preu reduït
  4. Dos pòsters de regal
  5. Entrada doble de regal el dia del teu aniversari perquè convidis a qui vulguis
  6. Possibilitat de llogar la sala per una sessió privada per tu i els teus amics a preu reduït adaptant-se a la disponibilitat del cinema
  7. Prioritat en la reserva del carnet 2018
  8. Participar en el sorteig d'una "Làmpara de pel·lícula"

El preu és el 100€ l'any. El carnet s'amortitza anant-hi un cop al mes. Així mateix, és un carnet personal i intransferible i per tant, per utilitzar-lo s'ha de mostrar en taquilla juntament amb el DNI per obtenir l'entrada, en ningun cas es podrà accedir directament a la sala.

Els carnets es poden obtenir enviant un coreru a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. indicant les següents dades:

  • Nom i cognoms
  • DNI
  • Correu electrònic
  • Número de telèfon
  • Dia i mes d'aniversari

En estricte ordre d'arribada dels correus s'aniran assignant els carnets fins arribar als 175 (que és l'aforament de la sala per tal de què tothom hi capigui en cas de fer algun esdeveniment especial) i quan estigui llest el carnet es rebrà un correu de confirmació perquè es pugui recollir el carnet a la taquilla del cinema preferiblement abans del 31 de desembre (ja que la seva validera comença l'1 de gener).

Es contestarà a tothom, tant si està entre els 175 primers o si queda a la llista d'espera però es demana paciència perquè es rebran molts correus. Si el 8 de gener no han vingut tots els que estaven confirmats s'aniran reassignant els carnets als que estaven en la llista d'espera.

Carnet del Zumzeig

El Zumzeig Cinecooperativa és una entitat sense ànim de lucre, així que tots els beneficis que obté es reinverteixen en les seves activitats culturals. Per tant, adquirint aquest carnet, no només formaràs part de la cooperativa, gaudint de la seva programació i d’una qualitat de projecció referent a la indústria, sinó que servirà aportant el teu gra de sorra a un projecte compromès i activista.

El carnet del Zumzeig té les següents avantatges:

  • 6 invitacions per a sessions de films d'estrena o de sessions paral·leles
  • Descomptes a totes les sessions: 4€ les estrenes i 3€ les sessions paral·leles
  • Assistència a preestrenes i sessions especials pensades per a les amigues i amics de Zumzeig
  • Formar part de la comunitat Zumzeig: fer-se escoltar, aportar idees i contribuir a fer créixer el projecte

El preu del carnet és de 50€

Per obtenir el d’Amiga/Amic del Zumzeig s'han de seguir els següents passos:

  1. Inicia el procés de pagament mitjançant aquesta interfície.
  2. Per obtenir el carnet omple aquest formulari.
  3. Enviar una foto per correu, amb el comprovant del pagament a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Si us plau, posa el nom i cognoms de la persona al nom de l’arxiu de la foto. Exemple: “Anna García Fernández.jpg”
Fins que no rebis la nostra resposta no es donarà l’email com rebut. Si triguem més de 3 dies a contestar, si us plau, torna’t a posar en contacte amb nosaltres per si hi hagués algun error informàtic.

*Pots trobar més informació sobre ús i condicions del carnet aquí.

*Aquesta campanya de venta de carnets acaba el 6 de gener.

 

3. Cartellera nadalenca als cinemes: Cinemes Girona, Cinemes Texas

Els Cinemes Girona de Barcelona ofereixen cinema infantil en català a 4,50€ durant totes les festes de Nadal amb la projecció de Axel, el petit gran heroi i Grand Prix i Vaiana en català a 6€ pels menors de 18 anys.

Als Cinemes Texas de Barcelona es podrà gaudir d'una programació infantil especial de Nadal, de pel·lícules doblades al català amb sessions a les 12h, 15:50h i 16h, que inclouen els següents títols: El meu amic el gegant, A la recerca de l'estel de Nadal, El Petit Príncep, L'Abella Maia, Niko 2 i L'Equip Tigre.

A més d'aquestes ofertes nadalenques, pots també regalar entrades per anar a veure cinema catala. Consulta la cartellera de cinema català i el llocs on pots veure les pel·lícules a la web de l'Acadèmia del Cinema Català.

 

4. Targeta regal dels Cinemes Alhambra (La Garriga)

Els Cinemes Alhambra de La Garriga proposen una targeta regal de 4 sessions per 20€.

 

5. Festival internacional de cinema d'autor de Barcelona

El Festival internacional de cinema d'autor de Barcelona ha preparat una campanya especial de Nadal, oferint la compra de dos abonaments de 5 sessions de l'edició 2017 del festival (27 d'abril al 7 de maig). El segon abonament et sortirà a meitat de preu (en total, 45€ en lloc dels 60€ que costaria a preu normal). I de regal, una bossa del festival!

Es podrà fer servir aquest abonament a partir del moment que surtin a la venda les entrades de la setena edició del D’A (a partir d’abril del 2017). La bossa es podrà recollir a les taquilles del festival a partir del 27 d’abril de 2017. Aquest abonament s’haurà de bescanviar per entrades (tant online com a les taquilles del festival) per accedir a la sala.

Promoció vàlida fins el 7 de gener de 2017.

Per més informació sobre l'oferta, podeu consultar la web del festival.

 

6. Abonament a Filmin

La plataforma Filmin ofereix una subscripció d'1 any a Filmin + Agenda Blackie Books 2017 + "The Time of my Life" (Hadley Freeman) amb despeses d'enviament incloses per 100€

L'oferta inclou els més de 10.000 títols de catàleg i no inclou els títols premier marcats amb el diamant.

La promoció serà vàlida fins el 15 de gener

Per més detalls de l'oferta podeu consultar de web de Filmin.

 

7. Cine a la carta els Cinemes Full HD (Cornellà de Llobregat)

Els Cinemes Full HD de Cornellà de Llobregat tenen una proposta nova de cara al 2017 i és que a partir d'ara es pot reservar una sala privada per celebrar aniversaris, escoles, clubs esportius, grups d'amics, events d'empresa...que podran triar entre els Clàssics a la carta, events culturals o qualsevol pel·lícula de la cartellera (+ 50 títols per escollir). El cost és de 267,30€ i el nombre mínim de persones és 27, per la qual cosa, l'entrada sortiria a 9,90€ per persona.

Per més informació consulteu la web dels cinemes.

 

8. Video Instan

El videoclub online Videoinstan proposa dues ofertes nadalenques, que són: 5 pel·lícules x 15 dies x 15 euros o bé 10 pel·lícules x 1 mes x 25 euros. Així mateix, també ofereixen una selecció de pel·lícules nadalenques per gaudir del millor cinema des de casa.

 

9. Taller de crítica cinematogràfica

El CCCB proposa un taller de crítica cinematogràfica els dimarts i djous de 18 a 21h durant els mesos de febrer i març. El taller comptarà amb sessions que es dividiran en dues part: la primera part teòrica i la segona consistirà en un taller pràctic a càrrec de Mónica Jordan, Josep Lambies i Marla Jacarilla.

Aquest taller pretén aportar una visió general de la crítica cinematogràfica, tant pel que fa a les seves dimensions teòrica i històrica com pel que fa a la pràctica. De la mà d'alguns dels professionals més destacats del sector a Catalunya i Espanya, es revisaran els moments més significatius de la història de la crítica cinematogràfica, les bases teòriques de les seves principals tendències i les circumstàncies que envolten la tasca de la crítica en els diferents mitjans de comunicació. A les classes pràctiques desenvoluparem un autèntic treball de taller que inclourà la comparació de diferents models crítics i de crítiques diverses sobre un mateix film, el desenvolupament d'exercicis pràctics sobre algunes pel·lícules proposades específicament per al taller o sobre altres estrenes d'actualitat, la redacció de diversos formats crítics i la seva adequació a diferents suports, etcètera.

El preu del taller és de 180€ pel públic general i 150 € per estudiants, aturats, pensionistes, més grans de 65 anys i Amics del CCCB.

Inscriu-t'hi aquí

Per més informació podeu consultar la web de l'Institut d'Humanitats, enviar un correu a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  trucar al 93 412 21 74, o bé anar al Carrer Montalegre, 5

 

10. Pack protagonista de Cinesa

Cinesa i Abacus cooperativa ofereixen el Pack Protagonista que inclou:

  • Dues entrades per veure la pel·lícula que vulguis als cinemes del circuit Cinesa
  • Un menú de cine: 2 gots de 75 cl. + 1 Bucket de crispetes
  • Una exclusiva tassa “La vida es una película y tú eres el protagonista”

El cost pels socis d'Abacus és de 29€ i sense carnet de soci és de 30€

Pots adquirir el Pack Protagonista aquí o bé obtenir més informació a la web de Cinesa.

 

11. Subscripció a revistes cinèfiles

Sofilm

La revista Sofilm ofereix tres tipus de subscripció:

  • 1 any de Sofilm (10 números) per 33€
  • 1 any de Sofilm (10 números) als dispositius (Ipad, Android o web) per 21,99€
  • 1 any de Sofilm (10 números) + Filmin Bàsic: inclou un any de Sofilm i un abonament Filmin Basic, per gaudir dels més de 8.000 títols de la plataforma, amb recomenacions de l'equip de Sofilm.

Entreacte

La revista Entreacte de l'Aadpc (Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya), proposa una subscripció anual (que inclou 4 números) per 15,80€

Totes aquelles persones o organismes que vulguin subscriure’s per rebre la versió en paper de la revista Entreacte poden fer-ho enviant un correu a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. o telefonant al número 932 311 484

Fotogramas

La revista cinèfila Fotogramas proposa una oferta de 12 números per 28,80€ (amb un estalvi del 20%)

D'altra banda, també ofereixen la mateixa subscripció però amb un joc de taula batalla cinc exèrcits (el desenllaç de El Hobbit) per 36€

Aquesta oferta és vàlida només per Espanya i limitada a les 250 primeres persones.

Caimán: Cuadernos de cine

La revista Caimán: Cuadernos de cine, ofereix dos tipus de subscripció:

  1. Subscripció anual a l'edició impresa per 45€
  2. Subscripció a l'edició digital per 35,99€

 

12. Exposició 'Art i cine. 120 anys d'intercanvi' al CaixaForum

L'exposició Art i cinema. 120 anys d'intercanvis parla principalment sobre el deute del cinema amb la resta de les arts i, inversament, sobre la inspiració que el cinema ha significat per totes les arts visuals. Les obres que es presenten són una sel·lecció realitzada entre les riques col·leccions de la Cinémathèque française, complementada per una sèrie de peces procedents de col·leccions espanyoles i franceses. Aquesta mostra s'articula entorn de dos eixos principals: per un costat el diàleg entre artistes de les avantguardes històriques i cineastes, seguint un sentit cronològic fins els nostres dies.

A més de l'exposició, hi ha activitats paral·leles durant aquests mesos, que podeu consultar a la web del CaixaForum.

L'exposició es pot veure al CaixaForum del 16 de desembre al 26 de març.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat