Notícies

"Comix: BCN a contracorrent" guanya el IV Concurs de guió transmèdia GAC-MAC

 comix bcnacontracorrent

Les obres Invisibles, Un món de poesia i 100 crisis de un papá primerizo han estat les finalistes de l'edició.

Comix: BCN a contracorrent, l'obra creada per Pep Juvé i Pere Marzo, ha guanyat el IV Concurs de guió transmèdia GAC-MAC. El projecte se centra en els inicis del còmic underground a la Barcelona en els anys 70. Aquest premi està dotat en 2.000 € per gentilesa del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC).

La resta de finalistes del certamen han estat, Invisibles de Xavier Satorra, Un món de poesia d'Ernest Cahué i 100 crisis de un papá primerizo, d'Eduardo Prádanos.

Tots ells es repartiran la resta de premis consistents en el desenvolupament del dossier de producció per part del MiLab Blanquerna i un pack de formació a càrrec del Màster de Producció Transmèdia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El lliurament dels premis s'ha fet aquest dijous, 15 de desembre, al Club Social de la seu de la SGAE a Catalunya. Durant l'acte s'ha valorat l'important impuls que estan rebent els projectes transmèdia i la qualitat dels projectes presentats en aquesta edició.

COMIX: BCN A CONTRACORRENT

A la Barcelona dels 70, una generació de joves inconformistes s’organitzaren per editar i distribuir els seus propis còmics undergrounds, fent front a la repressió del franquisme. Aquest és l'argument del projecte guanyador, un llargmetratge documental destinat a la projecció lineal en televisions, sales de cinema i plataformes de VOD i un webdoc del mateix que albergarà continguts d’exploració i les eines necessàries per connectar i agrupar en la plataforma dibuixants, autors i editors partidaris de l’autoedició.

A més, el projecte està obert a aliances i institucions per la creació d’iniciatives paral·leles com la digitalització dels còmics underground i una exposició sobre els mateixos amb la finalitat de divulgar i recuperar una part de la memòria de la transició oblidada pels llibres d’història.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat