Notícies

Primeres imatges de l’espot dels IX Premis Gaudí, dirigit per Lluís Danés

 spot gaudi

Amb Albert Serra, Aina Clotet, Miki Esparbé, Montserrat Carulla, Roger Casamajor, Itziar Castro, Oriol Pla, Francesc Colomer, Bruna Cusí, Marcel Borràs, Àlex Monner, Ferran Rañé, Tomás, Bruno Oro i Isona Passola.

L’antic escorxador d’Arenys de Mar va acollir ahir el rodatge del vídeo promocional de la gala dels IX Premis Gaudí, que tindrà lloc el pròxim 29 de gener a l’Auditori Fòrum-CCIB. El director artístic de la cerimònia i de l’espot, Lluís Danés, ha creat per a l’ocasió una escenografia que evoca un magatzem cremat, amb cartells de pel·lícules catalanes socarrimats a les parets, sobre un terra de fulles seques. El vídeo inclou cameos de les actrius Aina Clotet, Montserrat Carulla, Itziar Castro i Bruna Cusí i dels actors Oriol Pla, Miki Esparbé, Roger Casamajor, Francesc Colomer, Marcel Borràs, Àlex Monner, Ferran Rañé, Óscar Casas en el paper de Tomás de la pel·lícula El orfanato i Bruno Oro. També hi participen el director Albert Serra i la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola.

En un any especialment difícil per al cinema del país i amb la xifra de produccions candidates en català més baixa de la història dels premis, l’Acadèmia fica el dit a la nafra amb un espot reivindicatiu i coral. Els seus carismàtics protagonistes, reneixen de les cendres, fumejant i recordant temes que preocupen molt als professionals del sector, com la precarietat laboral, la pirateria, l’IVA cultural o les xifres de públic de la nostra cinematografia. El vídeo conclou amb un brot d’esperança: “de les cendres, se’n poden fer diamants”, diu Bruno Oro, mestre de cerimònies de la gran nit del cinema català.

L’espot promocional de la gala és una producció de l’Acadèmia del Cinema Català i Santa Mandra Produccions, que es podrà veure als cinemes de Catalunya, a TV3, al canal MouTV de TMB i també a les xarxes socials el pròxim mes de gener.

Galeria d'imatges.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat