Notícies

Nominades 10 pel·lícules catalanes als Premis Forqué

22forque

Els Premis Forqué, creats per l’Entidad de Gestión de Derechos de los Productores Audiovisuales (EGEDA) i que es concedeixen als films més destacats de l’any, han anunciat les nominacions de la seva 22ª edició, entre les que hi ha 10 produccions catalanes.

A la categoria de llargmetratges de ficció i animació, d’entre les sis nominades hi figuren El hombre de las mil caras i Un monstre em ve a veure. La pel·lícula d’Alberto Rodríguez també competeix a millor interpretació masculina pel paper protagonista d’Eduard Fernández, mentre que la de Juan Antonio Bayona està també nominada al Premi Cine y Educación en valores. En aquesta categoria s’hi troba també 100 metros, de Marcel Barrena.

Pel que fa a llargmetratges documentals, una única producció catalana està entre les 6 nominades: La historia de Jan, de Bernardo Moll Otto. A la categoria de curtmetratges, dos dels 3 són catalans: Graffiti (Lluís Quílez) i Timecode (Juanjo Giménez).

Juntament amb Eduard Fernández, competeixen a la interpretació masculina Àlex Monner per La propera pell (Isaki Lacuesta, Isa Campo) i Óscar Martínez per El ciudadano ilustre. A la categoria femenina, Inma Cuesta ha sigut nominada per La Novia (Paula Ortiz).

Per últim, dues coproduccions catalanes estan entre les cinc nominades a llargmetratges llatinoamericans: Neruda, de Pablo Larraín, i de nou El ciudadano ilustre, de Mariano Cohn i Gastón Duprat.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat