Notícies

Acte de distinció de la Col·legiata de Sant Vicenç de Cardona com a Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea

 cardona acte

El dissabte 22 d’octubre es va viure una jornada històrica a Cardona. La Col·legiata de Sant Vicenç rebia la distinció de Tresor de la Cultura Cinematogràfica Europea. Cardona es sumava així a la llista de Tresors Cinematogràfics que estan repartits arreu d’Europa, i que ara ja són nou.

En motiu d’aquesta distinció, 10 membres de la Junta de l’European Film Academy (EFA), van aprofitar per celebrar una reunió de Junta al Parador situat al mateix castell de Cardona, localitat on el dia abans, el divendres 21 s'hi havia projectat la pel·lícula d'Orson Welles Chimes at Midnight i s'havia convidat als membres de la Junta de l'EFA a un sopar ofert per la Barcelona Film Comission al restaurant La Premsa de La Coromina. El dissabte al matí, la Junta directiva es va reunir al Parador, i després va tenir lloc el dinar de premsa al restaurant Petit Perico, al qual s’hi van sumar els muntadors de la pel·lícula, Elena Jaumandreu i Frederick Muller, així com els convidats de premsa, la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, i el director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau. Tot plegat esperant l’arribada del gran moment: la celebració i descoberta de la placa a la Col·legiata. Espera que va amenitzar el capgròs d’Orson Welles-Falstaff, realitzat per Dani Garrido de Creacions Tallaferro, regal de l’Acadèmia del Cinema Català a la vila de Cardona.

Encara no eren les sis de la tarda quan va començar la visita a l’exposició de fotografies que Colita va fer durant el rodatge de Chimes at Midnight (Campanadas a medianoche), instal·lada dins la Col·legiata. A continuació van tenir llocs els parlaments de Ferran Estruch, alcalde de Cardona, Antonio Saura, vicepresident de la Junta directiva de la EFA, que va dedicar l'acte al jove productor Emiliano Piedra per en el seu moment haver-se arriscat, conscientment o no a produir la pel·lícula. També van parlar Isona Passola i Esteve Riambau, que va llegir una carta d'agraïment que la filla d'Orson Welles, Chris Welles, li havia enviat. Després dels parlaments va tenir lloc la descoberta de la placa amenitzada per la interpretació de tres temes cinèfiles per part del Grup de clarinets de la Banda Municipal de Cardona dirigit per Xavi Ventosa: el tema d’obertura de Chimes at Midnight, la peça "Gabriel’s Oboe" de La misión i el tema principal de La vida es bella. Interpretacions que van donar pas a la conferència d’Esteve Riambau sobre el rodatge de la Chimes at Midnight  a Cardona.

Tots els actes van ser oberts al públic i també hi van assistir membres de la Junta directiva de l’Acadèmia del Cinema Català, acadèmics i representants del sector i de les institucions participants com Juanjo Puigcorbé, Diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Carme Puig, Responsable de Festivals de Cinema de l'ICEC, Carlota Guerrero, Directora Catalunya Film Commission, i Maria Àngels Blasco i Rovira, directora dels Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central,¡.

Finalment, la celebració va concloure amb un còctel de celebració dins la Muntanya de Sal de Cardona.

Jesus, the days that we have seen!

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat