Notícies

7ª edició del Festival Som Cinema a Lleida

som cinema

Som Cinema projecta una trentena d’obres audiovisuals, amb diverses estrenes a Lleida. Entre les pel·lícules que es podran veure del 19 al 23 d’octubre hi ha Callback, de Carles Torras; La pols, de Llàtzer Garcia, o 73’, de Jose Pozo, que és estrena en primícia a la mostra.

La 7a edició de Som Cinema projecta del 19 al 23 d’octubre una trentena d’obres audiovisuals en diversos espais de la ciutat, el Teatre Municipal de l’Escorxador, el Cafè del Teatre, el Rectorat de la Universitat de Lleida i l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Entre les projeccions de llargmetratges i curtmetratges en categoria de documental i de ficció, que són les quatre seccions oficials, hi ha diverses estrenes a Lleida. Ja s’ha donat a conèixer el projecte guanyador del III Premi Lleida Visual Art, que ha estat per a Amazones, d’Alba Sotorra.

La nova directora del Som Cinema, Anna Maria Bofarull, ha afirmat que aquesta edició segueix amb l’esperit de la mostra d’impulsar el talent emergent del territori de parla catalana. Bofarull ha explicat que l'obectiu del Som Cinema seguirà sent el d’apropar aquest tipus de produccions al públic de Lleida i que en aquesta setena edició els llargmetratges de ficció són estrena a Lleida.

Montse Parra ha assenyalat que un dels propòsits de la mostra és que arribi a la gent jove i que esdevingui una plataforma que aculli els creadors que s’aventuren per primer cop al món del cinema. Ha recordat que Som Cinema ha rebut en aquesta edició 78 obres: 23 a la secció de Documentals i 55 treballs a la secció de curts.

El film Callback, de Carles Torras, és l’encarregat d’inaugurar la mostra el dijous 20, a les 20.30h, obra que ha estat la gran guanyadora del Festival de Màlaga d’enguany. És un thriller psicològic que retrata la cruesa i la frustració que una gran ciutat com Nova York encomana als que persegueixen el somni americà. Durant la inauguració del certamen, l’alcalde de Lleida lliurarà el III Premi Lleida Visual Art, valorat en 10.000 euros, dels quals la meitat seran bescanviats per serveis de postproducció del Centre de Producció Audiovisual Magical Media al del Parc Científic i Tecnològic de Lleida.

La cloenda té lloc diumenge, 23 d’octubre, a les 20 h, al Cafè del Teatre, amb la projecció de Gentlemen, d’Esteve Rovira i Joaquim Bundó; Mermelada, de José Mellinas; La memòria de les bombes, de Jordi Boquet, i La veu de qui ens alimenta, de Gemma Casal, Enrique Marco i Carles Fargas. Durant la cloenda es lliuraran els premis al millor llargmetratge II Premi Arts Audiovisuals IEI 2016 i millor documental llarg, documental curt i curtmetratge Som Cinema 2016.

L’entrada és lliure i gratuïta per a la inauguració i la cloenda.

Som Cinema és un festival produït per Suggeriments, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Lleida, l’IEI i la Diputació de Lleida, a més de diversos col·laboradors.

Enguany els membres del jurat de Llargmetratges i Curtmetratges són Judith Collell, directora de cinema i professora de Direcció de la UPF i la URL; Quim Casas, periodista, crític cinematogràfic, escriptor i professor de la UPF i l’ESCAC, i Ivana Miño, actriu i presentadora de televisió.
El jurat de la secció Documentals esta format per Jorge Nieto Ferrando, professor i Coordinador del Grau en Comunicació i Periodisme Audiovisual de la UdL i escriptor; Ramon Mesull Salat, periodista, i Jesús Riverola Masó, director de Ràdio Nacional d’Espanya a Lleida.

A més de les projeccions, també es realitzaran activitats paral·leles, com sessions escolars o una trobada i visita a les instal·lacions d’un centre de producció audiovisual.

Podeu trobar el programa complet de Som Cinema a la seva web.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat