Notícies

L'oferta de cinema i sèries en català, consultable en línia

BASE DE DADES

El Departament de Cultura posa en marxa una nova base de dades pensada per a plataformes de distribució, cinemes i televisions.

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura obre una nova base de dades en línia de pel·lícules i sèries en català amb l’objectiu de fer conèixer els continguts disponibles en llengua catalana. La base de dades, que ja es pot consultar, conté fins al moment informació de 850 pel·lícules i més de 50 temporades de sèries de 130 distribuïdores. El 80% dels continguts són produccions dels darrers 4 anys, la majoria de les quals han rebut suport de la Direcció General de Política Lingüística per al doblatge i la subtitulació en català.

La base de dades de cinema en català s’integra a l’espai web Cinema en català i és una evolució de la base de dades VOSCbd, estrenada el setembre passat i que se cenyia només a les pel·lícules i sèries subtitulades. La base, que s’actualitza setmanalment amb nous continguts, és una iniciativa que s’inscriu en el Pla d’actuacions per fer créixer l’oferta i el consum de cinema doblat i subtitulat en català, que impulsa la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

Cada film incorporat a la base de dades conté una fitxa descriptiva que inclou el cartell publicitari, les dades més rellevants, com el títol en català, el títol original, el director o directora, els intèrprets, una breu sinopsi, les característiques de la versió, la qualificació i la data d’estrena. Es pot accedir a fitxes de pel·lícules en versió original, doblada i subtitulada en català, i fer cerques per títol, distribuïdora, any de producció, idioma original, versió, etc.

Podeu consultar aquesta nova bade de dades de cinema en català aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat