Notícies

L’Acadèmia del Cinema Català s’adhereix a la declaració de compromís amb el mecenatge cultural

mecenatge

El món de la cultura i la societat civil instem el Govern de la Generalitat de Catalunya i el Parlament de Catalunya a impulsar durant aquesta legislatura la redacció d’una Llei de mecenatge equiparable a la dels països avançats del nostre entorn. Aquesta Llei ha de ser consensuada amb els sectors cultural i empresarial, acompanyada dels instruments necessaris per a desenvolupar-la.

Els agents socials, els empresaris i els creadors, com a mostra del nostre compromís amb la cultura, ens oferim a treballar conjuntament amb les institucions per:

- Reconèixer la cultura com a eix essencial de les polítiques del país.

- Dotar la cultura de recursos necessaris amb un mínim del 2 % del pressupost de la Generalitat de Catalunya.

- Estimular la col·laboració entre sector privat i públic diversificant noves eines de finançament per a la cultura.

- Impulsar mesures fiscals que reconeguin i incentivin la col·laboració i el compromís de la ciutadania amb la cultura.

En aquesta declaració, que podeu llegir sencera en el document adjunt, s’insta el Govern de la Generalitat de Catalunya i el Parlament de Catalunya a impulsar durant aquesta legislatura la redacció d’una Llei de mecenatge que, consensuada amb els sectors cultural i empresarial, s’acompanyi dels instruments necessaris per a desenvolupar-la.

El Consell Nacional Nacional de la Cultura i de les Arts, CoNCA, i l’Ateneu Barcelonès, promotors d'aquesta iniciativa,  conviden les entitats i les persones que creuen en la força de la cultura a sumar-se i a adherir-se a la DECLARACIÓ de Compromís amb el Mecenatge Cultural.

Accedeix a la butlleta d'adhesió.

Declaració.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat