Notícies

Onzena edició del ZinemaldiaCat (Festival de Cinema Basc de Catalunya)

zinemaldiacat

El cinema Basc es mundialitza a Barcelona: l’onzena edició del festival posa de manifest que el cinema basc es fa arreu del món i arriba a tots els racons. 

Del 5 al 26 de febrer, ZinemaldiaCat (Festival de Cinema Basc de Catalunya)

A més de les seccions oficials (documental i ficció) el certamen proposa tot un seguit d’activitats paral•leles

El Festival de Cinema Basc de Catalunya fa traspassar fronteres. Dues pel•lícules protagonistes de la passada edició, Loreak i Minerita (curtmetratge) han estat a la carrera dels Òscars, i enguany, les produccions fetes arreu demostren que el cinema basc es mundialitza. ZinemaldiaCat trenca tòpics deixant clar que no es tracta d’un cinema de bascos per a bascos, si no que vol i sap arribar a tots els racons del món.

El certamen, organitzat pel Centre Cultural Euskal Etxea de Barcelona, arriba a l’onzena edició (del 5 al 26 de febrer) amb una programació i jurat de luxe, apostant, com sempre, per la qualitat, els preus populars i la possibilitat d’anar més enllà dels passis. D’aquesta manera, ZinemaldiaCat repeteix l’experiència de comptar amb directors, actors, guionistes o productors en la projecció de les pel·lícules garantint la interacció amb el públic, alhora que proposa, novament, un programa alternatiu a les seccions oficials del festival.

La programació de les seccions oficials d’enguany consta de 12 pel·lícules, gran part, estrenes a Catalunya i que, en alguns casos només s’han vist al Festival de Cinema de Donostia. Totes elles es podran veure als Cinemes Girona de Barcelona en VOS.

L’encarregat de prendre la difícil decisió serà el jurat format, com sempre, per persones destacades del món del cinema català, com l’actor Miki Esparbé, l’actriu Melina Matthews; el periodista i crític de cinema de Fotogramas, Pere Vall; el director del Festival Filmets, Agustí Argelich, i la responsable de Catalan Films, Patrícia Bonet.

Més informació: 

Nota de premsa [AQUÍ]
Dossier de premsa [AQUÍ]
Acreditacions [AQUÍ]
Contacte: Laia Alsina This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat