Notícies

II Trobada d’entitats de foment de la llengua catalana

censentitatsfomentllenguacatalana

La segona edició d’aquesta trobada estarà dedicada a reconèixer el compromís amb el foment de la llengua catalana des del món associatiu i tindrà lloc dimecres 22 de juliol a les 19h a l'Auditori del Palau de la Generalitat.

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura impulsa des de l’any 2002 el Cens d’Entitats de foment de la llengua catalana, que agrupa fundacions i associacions que duen a terme activitats per fomentar la llengua catalana dins el seu àmbit d’actuació.

L’acte serà presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i hi participarà també la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa. A la trobada hi intervindran diverses entitats representatives de tots els territoris de parla catalana.

Hi participaran Isona Passola (presidenta de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes), Lluïsa Celades (directora de la Fundació La Roda), Jordi Mas (president de Softcatalà), Jordi Esteban (membre de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), Teresa Cabanas Piera (presidenta del Centre de la Cultura Catalana d’Andorra), Dolors Ibáñez (membre d’Educació de l’Escola Valenciana-Federació d’Associacions per la Llengua) Josep M. Baró (president de l’Associació Cultural del Matarranya), Aleix Andreu i Oliver (president de l’Associació d’Amics de la Bressola), Claudia Soggiu (presidenta de l’Obra Cultural de l'Alguer), David Garrofé (president de la Fundació CECOT Persona i Treball), Antoni Lluís Trobat (en representació del president de l'Obra Cultural Balear) i Oriol Hosta (president dels Lluïsos de Gràcia).

L’any 2014 es va fer la I Trobada d’entitats, que va servir perquè poguessin compartir experiències. L’acte d’enguany comptarà amb les intervencions de les entitats que fomenten la llengua catalana en els seus àmbits d’actuació, algunes de les quals formen part del Cens d’entitats de foment de la llengua catalana.

L'Acadèmia del Cinema Català forma part del cens d'entitats que fomenten la llengua catalana des de l'11 de juliol de 2013.

+ info: II Trobada d'entitats de foment de la llengua catalana

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat