Notícies

Més versió original subtitulada en català als Cinemes Texas, gràcies a l'acord amb el Departament de Cultura

acordcinemestexasdepartamentcultura

Des de l’obertura dels cinemes, el setembre de 2014, més de 100.000 espectadors han vist pel·lícules en català als Cinemes Texas.

El Departament de Cultura ha renovat, per aquest 2015, l’acord amb els Cinemes Texas de Barcelona per incrementar l’oferta i el consum de cinema subtitulat en català. Al llarg d’aquest any, es podran veure almenys 84 nous films en versió original subtitulada en català (VOSC). Entre els títols per al 2015 destaquen Citizenfour, La família Bélier, La millor oferta, La professora d’història, Maps to the Stars, Pride o Sempre Alice, entre d’altres.

Els Cinemes Texas van obrir el 18 de setembre de 2014, amb una programació de cinema de reestrena en versió original subtitulada en català. També s’hi exhibeixen pel·lícules infantils doblades en català. La col·laboració entre els Cinemes Texas i el Departament de Cultura es va iniciar l’any 2014, amb el suport a la subtitulació al català d’una quarantena de pel·lícules. De setembre a desembre, el cinema va tenir 33.802 espectadors de cinema en català (subtitulat, doblat i VO).

Durant el primer semestre de 2015, els Texas han exhibit una norantena de pel·lícules en català (66 en VOSC, 20 doblades i 5 en versió original en català), que han tingut 66.757 espectadors, dels quals 61.373 han vist cinema en VOSC. Des de l’obertura dels cinemes, més de 100.000 espectadors han vist pel·lícules en català als Cinemes Texas, que s’han consolidat com a sala de referència en l'exhibició de cinema en versió original. Algunes de les pel·lícules més vistes en versió original subtitulada en català han estat La sal de la Terra (5.515 espectadors), La gran bellesa (3.927), Mr Turner (2.989), Jimmy’s Hall (2.316) i No ploris, vola (2.295).

El projecte de recuperar l’antic Cinema Texas per oferir una programació de bon cinema de reestrena en versió original és una iniciativa del director de cinema Ventura Pons, que va signar la renovació del conveni de col·laboració amb el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

+ info: Cinemes Texas

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat