Notícies

"El virus de la por" nou film de Ventura Pons

El Premi Gaudí d’Honor-Miquel Porter, Ventura Pons, d’enguany inicia el rodatge de l’adaptació cinematogràfica de l’obra teatral El principi d’Arquímedes. Aquesta serà la vint-i-sisena pel·lícula del director català.

Els Films de la Rambla i Televisió de Catalunya s’engresquen en una nova producció encapçalada pel director Ventura Pons. El film és una adaptació de l’obra teatral El principi d’Arquímedes de Josep Maria Miró i Coromina, estrenada a la Sala Beckett de Barcelona dins la temporada del Grec de 2012 i que està aconseguint un importantíssim èxit internacional. El guió del nou film el signen conjuntament el propi director i l’autor del text teatral.

A El virus de la por, s’explica com, el dia que el grup infantil de natació d’un poliesportiu municipal comença a nedar sense cinturó, s’acusa a un dels monitors, de fer un petó a un dels nens.  Els pares ho viuen amb inquietud i preocupació. Les versions sobre el petó no coincideixen i tot plegat fa sortir a superfície sospites, dubtes i temors. Es tracta d’un gest de tendresa per a calmar un nen espantat o hi havia algun altre tipus d’intenció? El virus de la por obre interrogants sobre els temors contemporanis, les relacions humanes, els prejudicis i la confiança.

Els protagonistes són els mateixos actors que la van estrenar, Roser Batalla, Rubèn d’Eguia, Albert Ausellé i Santi Ricart als que s’hi afegeix un nou personatge encarnat per Diana Gómez. Produïda pel propi Ventura Pons (Els Films de la Rambla) i la productora delegada Elisa Plaza per a Televisió de Catalunya. Andalucía Vila San Juan es responsabilitza de la fotografia en HD, Marc Farreras del muntatge i Maite Fontanet n’és la directora de producció. El rodatge es prolongarà durant tres setmanes.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat