Notícies

Els usuaris del transport públic ja poden votar el seu curt preferit del Microcurts

La secció oficial del Subtravelling, el Festival Internacional de curtmetratges dels Transports Metropolitans de Barcelona, manté el període de votació fins el divendres 21 de novembre.

El festival organitzat per la Fundació TMB, enguany celebra la seva cinquena edició.

Microcurts se segueix presentant com un programa de 20 curtmetratges seleccionats d’uns tres minuts de durada. Aquesta categoria se subdivideix entre les històries de ficció (10 curts) i les d’animació (10 curts). Al web del festival, els usuaris que vulguin participar i votar trobaran aquesta vintena de curtmetratges, tots ells acompanyats d’una fitxa amb les seves característiques principals.

El curt guanyador es distribuirà en una cinquantena de festivals nacionals i internacionals, un servei de promoció valorat en 600 euros que anirà a càrrec de la distribuïdora de curts Marvin&Wayne

A més del web del festival, els curtmetratges també es poden veure a les pantalles de gran format i projectors d’alta resolució del sistema d’informació per als usuaris MouTV present en autobusos, andanes i trens de metro. 

D’altra banda, s’ha ampliat el termini perquè els usuaris presentin els seus vídeos rodats amb el telèfon mòbil al metro o l’autobús dins la categoria oberta a la participació, Roda a TMB. Fins al 10 de novembre, els interessats poden penjar les seves creacions al web oficial del festival (els curts de 3 minuts de durada) o les xarxes socials Instagram i Vine (els vídeos de 15 segons, identificats amb l’etiqueta #subtravelling2014). La selecció dels guanyadors anirà a càrrec de l’organització. Els millors curtmetratges (un per a cada categoria) s’enduran un iPad, cortesia de Vodafone.

Una altra secció que s’estrena en aquesta cinquena edició del Subtravelling és Va passar a TMB, en homenatge als 90 anys de vida del metro de Barcelona. Es tracta de l’estrena de sis curtmetratges de creació pròpia basats en els guanyadors de la mateixa categoria del 8è Concurs de Relats Curts Online de TMB que es va celebrar a l’abril, amb motiu de la diada de Sant Jordi. Els guanyadors que van enviar les millors narracions tenen com a premi la producció audiovisual del seu relat. Les sis creacions també es poden veure a partir d’avui al web del festival.

Premis per votar el teu curt preferit

Fins al 21 de novembre, els interessats poden votar el seu curt preferit de totes les categories i participar automàticament en el sorteig d’abonaments trimestrals de transport, premi per al votant guanyador en cada una de les categories. I entre tots els votants del web se sortejarà un any de cinema de franc, obsequi del patrocinador d’aquesta categoria, Cines Filmax Granvia. A més per incentivar la participació, cada dia se sortejaran entre els votants de totes les categories, entrades de cinema vàlides durant el 2014, cortesia també de Cines Filmax.

El 25 de novembre se celebrarà l’acte de clausura del festival Subtravelling als Cines Filmax Granvia, on es donaran a conèixer els guanyadors de les diverses categories i es projectaran en pantalla gran els curtmetratges guardonats, a més també hi haurà sortejos i premis per als assistents a la gala.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat