Notícies

S'obren les inscripcions al 'Som Cinema, 5a Mostra de Cinema i audiovisual català'

Després d'un parèntesi involuntari de quatre anys, la Mostra de Cinema i Audiovisual Català SOM CINEMA reprèn la celebració de la seva cinquena edició, des del convenciment que ara més que mai, cal perseverar en el foment i divulgació de la creativitat dels joves artistes i creadors de casa nostra.

Som Cinema ha mantingut des dels seus inicis una relació excel·lent amb les escoles de cinema de Catalunya (ESCAC, CECC, ECIB, Claqueta y Acción, Plató de Cinema, etc.) i amb les diferents Àrees d'Audiovisual de les universitats catalanes (Màster de Documental Creatiu de la UAB, Blanquerna-URL) mostrant a cada edició la qualitat de les realitzacions dels futurs professionals de la indústria audiovisual produïdes al Principat, sense oblidar les produccions provinents de les comunitats de parla catalana (País Valencià, les Illes, la Catalunya Nord, la Franja o Andorra) que han comptat sempre amb una destacada presència. En les quatre edicions celebrades, Som Cinema ha anat configurant-se com un aparador excel·lent del talent cinematogràfic i audiovisual emergent.

En la seva cinquena edició que tindrà lloc la tardor de 2014, la Mostra Som Cinema es traslladarà a la ciutat de Lleida, amb l'objectiu d'establir un bon nivell de interacció i complicitat amb el Magical Media, parc de l'audiovisual que impulsa l'Ajuntament i la Universitat de Lleida, així com amb els estudis del Grau de Comunicació i Periodisme Audiovisual que està impartint la Universitat de Lleida, a través del Premi Llum, Càmera, Acció amb la col·laboració d'Ibercaja i amb els Premis Llanterna Digital, organitzats per la Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida i els SS.TT. del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Les projeccions del festival ocuparan durant uns dies l'Espai Funàtic, que ha esdevingut espai de referència a la ciutat pels amants del cinema independent i d'autor, sovint de factura europea.

Amb la recuperació de la Mostra Som Cinema, les terres de Ponent i en especial la ciutat de Lleida, reforçaran el protagonisme de que ja disposen en matèria cinematogràfica, completant des de Ponent un mapa de festivals d'alt interès artístic i cultural.

Podran inscriure's a Som Cinema els curtmetratges i els documentals finalitzats amb posterioritat a l'1 de maig de 2013 que compleixin les bases establertes.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat