Notícies

'Sala 33' torna a l’adolescència, amb 'Animals'

Dijous 8 de maig a les 22:40h el Sala 33 emet Animals de Marçal ForésÀlex Gorina conversa amb el director, en l'estrena televisiva del seu primer llargmetratge.

L'adolescència és una etapa plena de clarobscurs i Marçal Forés els transmet amb intensitat, elegància i misteri a la seva primera pel·lícula, Animals (2012). Oriol Pla també va debutar al cinema amb el paper de Pol, el protagonista, un jove que va a l'institut i que es resisteix a fer-se gran perquè això és el que toca. El Pol projecta totes les seves pors i il·lusions en el Deerhoof, un osset de peluix que parla i toca la bateria i que, molt més que un amic imaginari, és com la seva consciència.

Amb influències del film de culte Donnie Darko (Richard Kelly, 2001) i de l'Elephant de Gus Van Sant (2003), Marçal Forés crea un llargmetratge esplendorós; tràgic i tendre; lúcid i al·lucinat. Un autèntic torrent d'emocions que es mou entre el fantàstic i el relat d'iniciació, amb una banda sonora energètica i una fotografia magnètica, obra d'Eduard Grau (A single man, Buried). El repartiment inclou una col·laboració especial de Martin Freeman, l'actor britànic conegut pel paper de Watson a la sèrie de la BBC Sherlock i per ser el Hobbit de Peter Jackson.

Àlex Gorina es troba amb Marçal Forés al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), a Barcelona, una de les localitzacions significatives de la pel·lícula. El realitzador aconsella apropar-se a la pel·lícula sense prejudicis i "deixar-se anar amb ella com si fos un somni". Format al planter de l'ESCAC, Forés és un director amb un estil molt personal, que ha deixat empremta en formats tan diversos com el curtmetratge (Yeah! Yeah! Yeah!, 2005) o el videoclip (Desfachatez, per a Fangoria, 2013).

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat