Notícies

El documental català 'Seré asesinado (I will be murdered)' al D'A

El documental Seré asesinado (I will be murdered), de Justin Webster, s'estrena a Barcelona en el marc del Festival de Cinema d'autor (D'A 2014) després d'haver estat premiat en nombrosos festivals internacionals.

La producció catalana Seré asesinado (I will be murdered dirigida per un anglès afincat, des de fa anys, a Barcelona és un polèmic thriller polític que retrata la fosca realitat de l'assassinat de l'advocat guatemalenc Rodrigo Rosenberg. Un cas que va donar la volta al món per mitjà del vídeo que la víctima va gravar abans de la seva mort on denunciava el seu imminent assassinat a mans del president del país, i que va tenir una enorme viralitat a Youtube.

Demostrant que en ocasions la realitat supera la ficció, Seré asesinado reconstrueix la història del cas que va estar a punt de derrocar el govern de Guatemala i que va requerir de la intervenció de les Nacions Unides amb un equip liderat pel fiscal espanyol Carlos Castresana.

El documental, produït per JWP en associació amb Antàrtida Produccions i Plus Pictures, en coproducció amb TVC, BBC, ITVS i TVE i dirigit per Justin Webster ha guanyat el Premi al Millor Director en categoria Documental al 54è Festival Internacional de Cine de Cartagena de Indias (Colòmbia), el Premi al Millor documental d'un director no llatinoamericà al 35è Festival de Nuevo Cine Latinoamericano de L'Havana (Cuba), una Menció Especial a la 37a Mostra Internacional de Cine de Sao Paulo (Brasil) i el Premi a la Millor Pel·lícula Documental a l'11è Tallgrass Film Festival de Wichita, Kansas (EUA).

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat