Notícies

El cinema català aterra a Melbourne de la mà del 'Made in Catalonia Film Festival'

La plaga, Tots volem el millor per a ella, Fènix 1123 i Fill de Caín als cinemes australians.

Ja fa cinc edicions que un grup de catalans organitzen per iniciativa pròpia el Made in Catalonia Film Festival a Melbourne, Austràlia. El Festival, en les seves sigles MICFF, se celebrarà del 14 al 16 de març als Cinemes Nova de Melbourne i és l´únic festival de cinema català al continent.

Cinema d'autor, thrillers, documentals... el Festival és una mostra de l'extensa i rica producció catalana que volen promoure des de l'altre banda del món. Enguany, el Festival obrirà amb el film dirigit per Mar Coll Tots volem el millor per a ella que compta amb les destacades interpretacions de Nora Navas, Àgata Roca i Clara Segura. Dissabte els melbournians podran gaudir de les captivadores històries de la gran guanyadora dels Premis Gaudí La plaga, de Neus Ballús. El Festival prendrà un to més polític amb Fènix 1123 i la història de l'adolescent Eric Bertran qui va ser acusat falsament de terrorisme, film dirigit per Joel Joan i Sergi Lara. Com a cloenda no podia faltar un thriller, Fill de Caín, que el seu director Jesús Monllaó, ha volgut descriure com "mediterrani" i que prenent els escacs com a eix ens endinsarà en una història fosca i frenètica.

El MICFF és una iniciativa del Casal Català de Victòria i compta amb el suport del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya, el "Ministerio de Educación Cultura y Deporte, Secretaría de Estado de Cultura", el "Victorian Multicultural Commission", "City Council of Melbourne", "Universitat de Monash", "Universitat La Trobe" i Freixenet.

Per a més informació consulteu el web del Cinema Nova.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat