Notícies

IX Zinemaldia - Festival de Cinema Basc de Barcelona

Del 13 al 22 de febrer se celebra als Cinemes Girona el Zinemaldia.cat que projectarà 11 films bascos i comptarà amb Joel Joan, Jordi Ambrós, Aina Clotet i Marc Recha com a membres del jurat del festival.

Arriba la novena edició del festival de cinema basc que cada any organitza l'Euskal Etxea de Barcelona. Un certamen que enguany es fa gran i passa de ser una mostra a ser un certamen amb majúscules, canviant el nom també pel de Zinemaldia.cat, saltant a les sales de cinema i convertint-se en el Festival de Cinema Basc de Catalunya, el més important que es fa fora del País Basc.

La programació consta d'onze pel·lícules, totes elles estrenes a Catalunya, que es podran veure als Cinemes Girona de la capital catalana per, més endavant, començar a veure's a la resta del país. Entre aquestes destaquen produccions com Gernika bajo las bombas, en la qual hi col·labora Televisió de Catalunya, Asier i jo, del director i actor Aitor Merino, El Métoto Arrieta, Umezurtzak-Los huérfanos o El Precio de la Libertad amb el català Quim Gutiérrez.

Com és habitual al Festival de cinema basc de l'Euskal Etxea, totes les projeccions estaran acompanyades pels seus protagonistes, actors i directors, amb els quals el públic podrà tenir-hi un debat, moderat per periodistes especialitzats i crítics de cinema. Zinemaldia.cat creix doncs, i ho fa en molts aspectes, també en el dels guardons. Enguany, hi ha una Secció Oficial a concurs, on les pel·lícules competiran per guanyar la Txapela d'Or. El jurat està format per persones destacades del món del cinema català: l'expresident de l'ACC, Joel Joan, Jordi Ambrós, director d'El Documental, l'actriu i vocal de la Junta de l'Acadèmia, Aina Clotet i el director i acadèmic, Marc Recha.

Una altra novetat d'enguany, a més de les sorpreses que hi ha preparades, és que part del festival s'ha finançat a través del micromecenatge amb la plataforma Tot Suma. Una manera també de fer partícep el públic en la producció del festival.

 

Un festival assequible per a tothom

Una de les premisses de l'Euskal Etxea de Barcelona és posar la cultura a l'abast de tothom, com queda pal·lès en la programació anual de l'entitat. En aquest sentit, Zinemaldia.cat no n'és una excepció. Els preus dels passis seran de 4,5 euros, però hi haurà descomptes per a socis i sòcies de l'entitat (3 euros), entrades reduïdes per a diferents sectors i col·lectius (3,5 euros) i un abonament que permetrà veure totes les pel·lícules per només 35 euros.


L'Euskal Etxea de Barcelona. Qui són?

Zinemaldia.cat té al darrere una entitat que arriba arreu i que mai no s'atura. Des de 1979 l'Euskal Etxea ha estat l'encarregada de difondre la cultura basca a Barcelona i a Catalunya. Aquesta trajectòria concedeix a l'entitat una dilatada experiència en la realització i l'organització d'esdeveniments culturals de tot tipus oberts a la ciutat. I tot plegat fa que compleixi en escreix la seva premissa: ser el referent del País Basc i, per tant, de la seva cultura a Barcelona i Catalunya.

Podeu consultar la programació al web de Zinemaldia.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat