espeus                                                                                                                                         © Maria Espeus

 

• En memòria i homenatge del productor mort el 25 de desembre del 1987, ara fa 25 anys

• El Premi distingirà les accions més destacables d’innovació, creativitat i risc que es produeixin en l’àmbit del cinema català

L’Acadèmia del Cinema Català convoca el Premi Pepón Coromina en memòria i homenatge del productor mort el Nadal del 1987, ara fa 25 anys.

A la Festa d’Estiu del Cinema Català celebrada el passat 28 de juny als Jardins del Palau Robert de Barcelona, l’Acadèmia del Cinema Català va anunciar la creació del Premi Pepón Coromina per fixar en la memòria al jove productor, prematurament traspassat, que de 1977 a 1987 va contribuir de forma determinant a l’aparició de noves formes de llenguatge cinematogràfic i a la consolidació professional d’un elevat nombre d’artistes i cineastes que necessitaven una primera oportunitat.

El Premi, proposat a l’Assemblea de l’entitat celebrada el passat més d’abril per l’acadèmica Marta Molins -actriu, guionista i parella d’en Pepón-, serà decidit per un Jurat d’experts i es concedirà anualment, a partir del 2013, coincidint amb la Festa d’Estiu. El Jurat, que es composarà de quatre persones, presidit honoríficament per Marta Molins, prendrà en consideració les produccions de cinema destinades a la difusió pública, de ficció o no-ficció, de qualsevol format, contingut, longitud, gènere o característiques de qualsevol tipus; les actuacions de professionals en les produccions esmentades anteriorment; les iniciatives destinades a la promoció i difusió de dites produccions, o a qualsevol altre aspecte de divulgació de la cultura cinematogràfica que es consideri especialment enriquidor en l’àmbit de Catalunya; així com els projectes i/o contribucions portats a la pràctica que el Jurat consideri que són dignes de ser destacats i susceptibles de ser reconeguts amb el Premi Pepón Coromina.

Les accions premiables poden ser realitzades per persones o entitats catalanes o bé en col·laboració amb persones i/o entitats no catalanes o bé d’altres països. En qualsevol cas, però, han de tenir un repercussió significativa dins de l’àmbit català i que s’hagin produït al llarg de l’any natural anterior a la concessió.

Tots aquells que hi vulguin participar han d’adreçar-se a l’Acadèmia del Cinema Català on se’ls facilitarà el butlletí d’inscripció. Així mateix, a la pàgina web de l’ACC trobarà les Bases del Premi Pepón Coromina www.academiadelcinema.cat

Pepón Coromina (Barcelona, 1946-1987) va promocionar internacionalment Bigas Luna i va ser el primer productor de Pedro Almodóvar. Carismàtic, promotor de solucions originals i positives, molt apreciat pels professionals del sector, va morir el dia de Nadal de 1987, víctima d’un càncer.

Va fer d’actor en un parell de pel·lícules, va produir una vintena de curtmetratges, una sèrie per a la televisió (De Moda, 1985) i els següents 19 llargmetratges en només 10 anys:

L’obscura historia de la cosina Montse (Jordi Cadena, 1977)
Bilbao (Bigas Luna, 1978)
El asesino de Pedralbes (Gonzalo Herralde, 1978)
El diputado (Eloy de la Iglesia, 1978)
Caniche (Bigas Luna, 1979)
Navajeros (Eloy de la Iglesia, 1980)
Vértigo en Manhattan / Jet Lag (Gonzalo Herralde, 1980)
Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón (Pedro Almodóvar, 1980)
Barcelona Sud (Jordi Cadena, 1981)
La cripta (Cayetano del Real, 1981)
Las siete cucas (Felipe Cazals, 1981)
La revolta dels ocells (Lluís-Josep Comerón, 1981)
La plaça del Diamant (Francesc Betriu, 1981)
Percusión (Josecho San Mateo, 1982)
Círculo de pasiones / Le cercle des passions (Claude d’Anna, 1982)
Interior roig (Eugeni Anglada, 1982)
Un genio en apuros (Lluís-Josep Comerón, 1982)
Últimas tardes con Teresa (Gonzalo Herralde, 1983)
Angoixa (Bigas Luna, 1987)

Com a actor:
Salut i força al canut (Francesc Bellmunt, 1979)
Putapela (Jordi Bayona, 1980)

 

icona

 Bases Premi Pepón Coromina


 icona

 Fitxa d'inscripció

 

 

 

 

Photo Gallery

🎬 Descobreix els guardonats dels XII #PremisGaudí d'una forma molt especial: la seva primera reacció al backstage després de rebre el Gaudí! 👉 premisgaudi.cat/guanyadors

Posted by Acadèmia del Cinema Català - Premis Gaudí on Monday, January 20, 2020

Videos

Mediateca

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat