La Mari. Tornar a començar i l'únic camí

Pel·lícula per a TV, Drama

Direcció

Jesús Garay

Productora

Televisió de Catalunya, Canal Sur Televisión, In Vitro Films

Producció executiva

Elisa Plaza, Pilar Ortega, Ricard Figueras

Direcció de producció

Maria José Díez

Guió

Pau Garsaball, Ricard Figueras

Direcció artística

Toni Galí

Muntatge

Èlia Gasull Balada

Música original

José Manuel Gardía Pelayo, Mané Larregla

Direcció de fotografia

Xavier Gil

Direcció de càsting

Mercè Espelleta, Victoria Mora

So

Albert Gay, Joan Manel Ges

Actriu protagonista

Ana Fernández

Actor protagonista

Ramón Madaula

Actriu secundària

Anna Lizarán, Maggie Civantos, Carmela Poch

Actor secundari

Carlos Hipólito, Juli Mira, David Bosch

Nominacions III Premis Gaudí

  • Millor Pel·lícula per a Televisió

Sinopsi

Als episodis anteriors, vàrem deixar la Mari amb dues notícies de primera plana: el seu embaràs i la mort de Franco. Dues notícies d’aquesta envergadura poden fer canviar una vida, i la Mari no és una excepció. Sense motiu de reivindicació urgent, la Mari es llença a la criança i guarda del seu nadó amb la mateixa empenta amb què abans va decidir deixar el seu analfabetisme o lluitar per un barri digne. Però els marrecs exigeixen menys, i la Mari troba a faltar una vida més viscuda. L’Enric proposa a la Mari una fugida a Alosno per tractar de despertar-la d’alguna manera. Es retroben amb la Pepa i el Pedro a les processons de Setmana Santa. Al poble, la germana de la Mari i el seu marit viuen moments de gran angoixa: la mina es tancarà i el poble morirà amb ella.

Un altre cop a Barcelona, quan la Mari descobreix que la seva petita Mariona sobreviu, i inclús engreixa, quan en tenen cura son pare i sons germans, sortirà del seu tancament i tindrem la Mari de sempre, la que té molt clar que una persona no és ningú si no pot defensar-se amb la paraula i els raonaments. La història diària d’un país li va donant raons de pes.

Per aquest motiu, la Mari esdevé mestra, i fins i tot arribarà a ser directora d’una escola. Aquesta serà la seva lluita en la nova etapa. Una lluita plena de batalles: el programa que se li imposa per ser mestra, les noves tendències pedagògiques, un personal docent més atent a les teories que a l’ exercici diari de ser a les aules…

Tràiler

No video selected.

bannerweb candidatesxiii