Lobos sucios (Llops bruts)

Llargmetratge, Drama, Històric

Direcció

Simón Casal de Miguel

Productora

Dream Team Concept, S.L. (Jordi Mendieta), Agallas Films, S.L. (Juan de Dios Serrano), Left Field Ventures, S.P.R.L. (John Engel)

Producció executiva

Jordi Mendieta, Paula Cons, John Engel

Direcció de producció

Carlos Amoedo

Guió original

Carmen Abarca, Paula Cons, Felipe Rodríguez, Noelia del Río

Direcció artística

Antonio Pereira

Muntatge

Jordi López

Música original

Sergio Moure de Oteyza

Escoltar música original

No video selected.

Direcció de fotografia

Sergi Gallardo

Vestuari

Marta Anta

Direcció de càsting

Gisela Krenn

Efectes especial físics

Reyes Abades

Efectes especials digitals

Eric Venti, Raquel Enríquez

Cap de so directe

Guilhem Donzel

Disseny de so

Srdjan Kurpjel

Mescla de so

Srdjan Kurpjel

Maquillatge

Orianne de Neve

Perruqueria

Antonella Prestigiacomo

Actriu protagonista

Marian Álvarez, Manuela Vellés

Actor protagonista

Isak Férriz, Pierre Kiwitt

Actriu secundària

Luisa Merelas

Actor secundari

Thomas Coumans, Xosé Manuel Esperante, Sam Louwyck, Ricardo de Barreiro
  • Versió original: Castellà
  • Data estrena comercial a Catalunya: 28 Novembre 2016
  • Localitzacions: Guitiriz, As Pontes, A Capela, Santa Comba, Lousame, Requejo, Carral, Betanzos, Paderne, Coirós, Ares, Cabana de Bergantiños
  • Ciutat/s d'estrena: Barcelona, Cornellà, Sabadell, Lleida

Sinopsi

Enmig d'una atmosfera màgica, Llops bruts, explica una història de supervivència, espionatge, i amor, en una mina explotada pels Nazis perduda al mig de les muntanyes a Galícia. Mentre Europa moria a la Segona Guerra Mundial, a la “neutral” Espanya també es lliuraven batalles de traïció. A les mines de Galícia els treballadors extreien el wolframi, la pedra filosofal per als nazis, el mineral ideal per construir i tornar gairebé indestructible el seu armament. En una d'aquestes mines, una jove mare lluita cada dia per aconseguir diners per les medicines de la seva filla, mentre la seva germana trafica amb l’or negre per aconseguir sortir de la misèria i la fam de la postguerra. L’arribada d’un pres polític a la mina i d’un espia aliat belga canviarà les seves vides per sempre. Les dues germanes es veuran envoltades en un sabotatge contra els nazis on s’hauran d’implicar més del que haguessin volgut. El principal obstacle del pla serà el misteriós enginyer nazi de les mines, en Franz, que busca al bosc del Teixadal quelcom més profund que el wolframi i Manuela l’ajudarà en la seva esotèrica cerca. La lluita de les germanes és per pura supervivència fins que coneixen a un jueu que vol creuar la frontera amb Portugal fugint de l’horror nazi. Llavors comprendran el veritable objectiu del wolframi que les alimenta dia a dia. Aquest llargmetratge està inspirat en fets, històries i personatges reals, molts d'ells recollits en el documental Llops bruts. Llops bruts transporta a l'espectador a una de les èpoques més apassionants de la història, la Segona Guerra Mundial on Espanya va tenir un paper fonamental. Oficialment el nostre país va romandre neutral durant el conflicte bèl·lic, no obstant això, amb el vistiplau de Franco, a les recòndites muntanyes de l'interior de Galícia, es desenvolupava una de les batalles estratègiques més importants de la contesa: l'extracció de wolframi per utilitzar en l'armament nazi.

Tràiler

No video selected.

bannerweb candidatesxiii