• Alcarràs i Pacifiction, les millors pel·lícules dels Premis Gaudí 2023

  Alcarràs i Pacifiction, les millors pel·lícules dels Premis Gaudí 2023

  1.300 assistents han viscut la quinzena edició dels Premis Gaudí a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) Llegir més
 • L'espot dels XV Premis Gaudí Gaudí reivindica els oficis del cinema per mantenir l’excel·lent collita d’enguany

  L'espot dels XV Premis Gaudí Gaudí reivindica els oficis del cinema per mantenir l’excel·lent collita d’enguany

 • Foto de nominats i nominades als XV Premis Gaudí

  Foto de nominats i nominades als XV Premis Gaudí

  El dimecres 11 de gener l'Antiga Fàbrica Damm ha acollit la tradicional sessió de fotos Llegir més
 • 27 produccions catalanes es disputaran els XV Premis Gaudí el 22 de gener de 2023

  27 produccions catalanes es disputaran els XV Premis Gaudí el 22 de gener de 2023

  L’actriu Maria Morera i l’actor Roger Casamajor han conduït la lectura pública, celebrada avui a l’Auditori de La Pedrera Llegir més
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

El proper dissabte 13 d’octubre es projectarà a Tabernas (Almeria) l’opera prima de Fran Ruvira dins de l'Almeria Western Film Festival, el primer festival europeu dedicat en exclusiva al gènere western que se celebrarà en la mítica localitat, convertida en referència i punt de trobada del cinema western de tot el món.

Orson West explica la història d’un equip de cinema que arriba a un poble fronterer entre Alacant i Múrcia per rodar un western de baix pressupost. Aquest fet canviarà la rutina dels habitants de la zona, especialment en el cas d´un grup de nens. Però, aquesta no és la primera vegada que el cinema arriba a aquestes terres: cinquanta anys abans, Orson Welles va voler rodar un altre western al mateix indret.
Amb un càsting encapçalat per Sonia Almarcha, Frank Feys, Jorge-Yamam Serrano i amb l’aparició especial de Montserrat Carulla, el director Fran Ruvira signa el seu primer llargmetratge amb un exercici metacinematogràfic que rastreja el fantasma d´aquest western mai realitzat. Barrejant elements de ficció i de documental, la pel·lícula endinsa l’espectador a través d’una reflexió sobre el paisatge que a manera d’esbós o de relat apuntat suggereix fronteres geogràfiques, lingüístiques i cinematogràfiques.

A partir de les petjades del mestre Welles, el film vol explorar nous territoris on els gèneres, els materials i els referents s’entremesclen a favor de la recerca de la pròpia narració i aquella mirada innocent del cinema on conviuen fets reals, èpica i mitologia.

“En realitat aquesta pel·lícula no és una història sobre Orson Welles, sinó sobre el territori on el cineasta nord-americà va pretendre rodar un western”

Una producció de Canónigo Films i Dacsa Produccions, en coproducció amb Black Flag Cinema i la col·laboració de TV3, ICAA, ICIC, ICF.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat