Exportar ICS

Homenatge al director Bigas Luna als cinemes Texas

Esdeveniment

Títol:
Homenatge al director Bigas Luna als cinemes Texas
Quan:
Dil, 12. Desembre 2016 - Dic, 14. Desembre 2016
On:
Barcelona,
Categoria:
Agenda

Descripció de l'esdeveniment

Els cinemes Texas, en col·laboració amb la Universitat de Durham (Regne Unit), una de les universitats més importants i prestigioses, amb una gran reputació i resultats reconeguts internacionalment en investigació i educació, celebraran els dies 12, 13 i 14 de desembre la carrera de l'internacionalment aclamat director de cinema Bigas Luna. L'homenatge inclourà la projecció de 4 de les seves pel·lícules més conegudes, amb presentacions d'acadèmics internacionals especialistes en el seu treball.

Aquest homenatge al famòs director català, mort en 2013, és part d'una sèrie d'esdeveniments organitzats per la filla del director, Betty Bigas, i l'investigador i professor de la Universitat de Durnham, Santiago Fouz Fernández, que van començar en Sant Francisco al març de 2015 i que van continuar en Newcastle al junt d´aquest any. Barcelona és la tercera ciutat en aquest tribut internacional, que continuarà en Los Angeles en 2017.

Les projeccions tindràn lloc en els Cinemes Texas (C/ Bailèn, 205), en la Sala 3, de nom Bigas Luna, dedicada al famòs director. Preu de l'entrada: 3 €.

Dilluns 12 de desembre a 18:00h es farà la presentació a la premsa de l'homenatge a càrrec del catedràtic de la Universitat de Durnham i coorganitzador de l'acte Santiago Fouz, la filla de Bigas Luna, Betty Bigas i Ventura Pons. Després a les 20:00h es projectarà Jamón, Jamón (1992), amb presentació de Santiago Fouz Fernández.

El dimarts 13 de desembre a les 20:00h es projectarà Huevos de Oro (1993), presentada pel catedràtic Alfredo Martínez Expósito, de la Universitat de Melbourne a Austràlia. A les 22:30h es projectarà La teta i la lluna (1994), completant així la famosa trilogia de Retrats Ibèrics de Bigas Luna.

Finalment el dimecres dia 14 de desembre a les 20:00h es mostrarà una versió restaurada de Bilbao (1978), una pel·lícula clau en la filmografia del director, protagonitzada per Isabel Pisano i Àngel Jové.
La pel·lícula serà presentada per la catedràtica Carolina Sanabria, de la Universitat de Costa Rica, autora del llibre Bigas Luna, el ojo voraz (2010).


Lloc

Lloc:
Cinemes Texas
Calle:
Carrer Bailèn 205
CP:
08010
Ciutat:
Barcelona

bannerweb candidatesxiii