Exportar ICS

'Los dos Escobar' de Jeff Zimbalist i Michael Zimbalist dins el cicle Esports i DDHH

Esdeveniment

Títol:
'Los dos Escobar' de Jeff Zimbalist i Michael Zimbalist dins el cicle Esports i DDHH
Quan:
Dim, 9. Desembre 2014, 19:00 h
On:
Barcelona,
Categoria:
Agenda

Descripció de l'esdeveniment

los dos escobar

Dins el cicle de cinema: Esports i Drets Humans. Persones en lluita. es projecta Los dos escobar escrita, dirigida i produïda per Jeff Zimbalist i Michael Zimbalist. V.o. en anglès i castellà.

Sinopsi

Pablo Escobar era el més ric i poderós capo de la droga al món, comandant el cartell de Medellín. Andrés Escobar era l’estrella de futbol més famosa de Colòmbia. Els dos no tenien parentiu, però els seus destins estaven fatalment entrellaçats. Els diners de la droga de Pablo havien convertit la selecció nacional d’Andrés en la campiona sud-americana i en favorits per guanyar la Copa del Món de 1994 a Los Ángeles. Va ser aquí, en un joc contra els EUA, que Andrés faria un dels errors més escandalosos en la història del futbol a l'anotar l’autogol que deixaria fora a Colòmbia i li costaria la vida. Emotiva, política i social, la cinta és un retrat dels anys més obscurs de la Colòmbia dels 90, una època convulsa i violenta que va donar peu al futbol a fer un pacte amb el diable.

Al finalitzar la projecció es du a terme un cinefòrum amb Laura Lorenzi, coordinadora a Europa d’IAP (International Action for Peace) i tècnica de projectes a l’Associació Catalana per la Pau i Carles Bosch, director i guionista i membre de l'Acadèmia.

L’entrada per a totes les projeccions del cicle és gratuïta.

El cicle l’organitza la Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR) conjuntament amb l’Acadèmia del Cinema Català i la Federació Catalana de CineClubs, amb la col·laboració de la Fundació SGAE, Corte y Confección de Películas, Cines del Sur i All Rise.


Lloc

Lloc:
Fundació SGAE
Calle:
Passeig de Colom núm. 6
Ciutat:
Barcelona

bannerweb candidatesxiii