Exportar ICS

'Estigmes' i el seu director Adán Aliaga a Sala 33

Esdeveniment

Títol:
'Estigmes' i el seu director Adán Aliaga a Sala 33
Quan:
Dis, 15. Novembre 2014, 22:25 h
On:
,
Categoria:
Agenda

Descripció de l'esdeveniment

sala 33 gorina adan aliaga

Àlex Gorina ho té molt clar: Estigmes (2009) és un dels tresors amagats del cinema català recent. Basada en el còmic del mateix nom de Mattoti i Piersanti (Ed. Inrevés, 2001), la pel·lícula narra la història de Bruno, un home una mica esquerp, fort com un roure i addicte a l’alcohol que busca el seu lloc en el món per poder compartir tota la sensibilitat que porta a dins. Però Bruno no ho té fàcil per ser acceptat: les mans li sagnen, alguns hi veuen el poder sanador d’un sant però d’altres temen el poder del seus estigmes.

Esoterisme, aventura personal i drama psicològic conflueixen en un film de gran lirisme i amb una fotografia en rigorós blanc i negre d’una bellesa espectacular. El llançador de pes olímpic Manolo Martínez fa el primer paper en el cinema en la pell de Bruno, al costat d’intèrprets reconeguts com Marieta Orozco.

Àlex Gorina es troba amb el director alacantí Adán Aliaga en una finca del barri de Sant Pere de Barcelona, que va ser ocupada durant part del rodatge i on conversaran presentador i director.

Aliaga va debutar en el llargmetratge amb La casa de la meva àvia (2005), un retrat intuïtiu i sorprenent d’un procés de canvi a la seva pròpia família. És autor dels documentals Esquivar i pegar (2010) i La mujer del eternauta (2012) i acaba de presentar a la Seminci de Valladolid el seu treball més recent, El arca de Noé (2014), codirigit amb David Valero.


banner inscripcionsgaudi2020 webacc