Exportar ICS

Cicle Visions Documentals: "El documental a l'escola"

Esdeveniment

Títol:
Cicle Visions Documentals: "El documental a l'escola"
Quan:
Dim, 7. Novembre 2017, 20:00 h
On:
Barcelona,
Categoria:
Agenda

Descripció de l'esdeveniment

Altervideo i Cinemes Girona presenten el cicle Visions Documentals, a càrrec de Martí Sans. Enguany es torna a programar El documental a l'escola, amb la voluntat de mostrar aquells treballs que, tot i ser notables, no tenen prou o fins i tot cap difusió.

S'han seleccionat 5 documentals realitzats per alumnes de: INS La Mercè, EMAV, Comunicació Audiovisual UB, Blanquerna i INS Santa Eulàlia. Una selecció que tant per les temàtiques tractades com per la seva qualitat tècnica i narrativa, de ben segur que no us decebrà. 

Word is Bond

Síndrome de Sherwod és un col•lectiu de Hip Hop sorgit dels marges de la ciutat. Compromesos socialment i autodefinits com a antifeixistes, denuncien, a través del rap –un dels corrents poètics més combatius de finals del S. XX-, les injustícies socials del seu entorn.

La memòria de l'Orgull

Avui dia els drets dels homosexuals, transsexuals, bisexuals, etc. estan protegits per la nostra legislació. Però no sempre ha estat així. El franquisme perseguia durament els "diferents", i només amb una lluita constant del moviment LGTB s'ha pogut conquerir l’estatus actual.

Eterna promesa

Quan s'acosta el 20 de gener –diada de Sant Sebastià- el poble de Tossa de Mar es prepara per complir, un any més, una tradició que té més de 600 anys: "El pelegrí". Un fet que sobrepassa les creences religioses i sorprèn per l'enorme emoció i passió que concita en els que hi participen.

Art Stigma

Rituals d'iniciació, cerimònies religioses, marques d'esclavitud i vergonya, art o estigma. Els tatuatges estan de moda, però al llarg de la història, depenent del temps i de la cultura, han merescut valoracions molt diferents. Són avui encara un estigma?

Mamá, siempre

Avui dia s'accepta la diversitat sexual i hem après a conviure amb formes diverses d'entendre la vida, la sexualitat i la família, però ser "trans." no sempre és fàcil. Un íntim i colpidor retrat de la transsexualitat i les seves conseqüències familiars.

Després de la projecció els autors dels documentals i els seus professors entaularan un col·loqui amb el públic assistent sobre els treballs presentats i sobre el futur del documental a l'ensenyament audiovisual a casa nostra.


Lloc

Lloc:
Cinemes Girona
Ciutat:
Barcelona

bannerweb candidatesxiii