Exportar ICS

Sessió triple. Homenatge a Benet Rossell.

Esdeveniment

Títol:
Sessió triple. Homenatge a Benet Rossell.
Quan:
Dis, 9. Setembre 2017, 17:00 h - Diu, 10. Setembre 2017
On:
Barcelona,
Categoria:
Agenda

Descripció de l'esdeveniment

La Filmoteca de Catalunya organitza una sessió triple que ret homenatge, des de l'animació, a la figura de Benet Rossell.

Despertaferro
Direcció: Jordi Amorós
Guió: Carles Andreu, Benet Rossell

Una de les empreses més ambicioses del cinema d’animació català: tres anys de preparació i elaboració i quatre-cents dibuixants treballant-hi. Escrita per Carles Andreu i Benet Rossell, es tracta d’una dinàmica faula d’arrels medievals que barreja present, passat i futur en una estructura clàssica de cinema d’aventures i amb un particular homenatge a l’obra de Gaudí.

A priori
Direcció: Benet Rossell

Entre el 1965 i el 1979, Benet Rossell va dibuixar un storyboard amb la intenció de realitzar un film d’animació titulat A Priori. Trenta anys després aquest projecte s'animarà finalment com si el temps no importés... Sempre cal retornar a l'escenari del crim!

Animation Aimant
Direcció: Benet Rossell

Una de les primeres incursions de Benet Rossell en el món de l’animació, realitzada en aquest cas amb les tècniques més pobres i casolanes, són senzillament dibuixos articulats que es mouen amb imans, i aconsegueixen un maridatge engrescador entre dibuix i cinema, dues línees cabdals en l’obra d’aquest artista.


Lloc

Lloc:
Filmoteca de Catalunya
Calle:
Plaça Salvador Seguí, 1 – 9
Ciutat:
Barcelona

bannerweb candidatesxiii