Exportar ICS

Projecció d'"Informe general II. El nou rapte d'Europa" de Pere Portabella

Esdeveniment

Títol:
Projecció d'"Informe general II. El nou rapte d'Europa" de Pere Portabella
Quan:
Dim, 6. Juny 2017, 18:00 h
On:
Barcelona,
Categoria:
Agenda

Descripció de l'esdeveniment

El dimarts 6 de juny a les 18h es projecta Informe General II. El nou rapte d'Europa de Pere Portabella.

Paral·lelament a la nova exposició del projecte Finestres de la memòria, De llum i penombres. Mapa social de l’Eixample durant la Transició, proposem un cicle de cinema format per tres projeccions de films emblemàtics del cinema català, acompanyades de debats amb agents i agitadors culturals sobre les transicions fallides de l’Estat espanyol cap a la democràcia.

Durant la dècada dels seixanta i els inicis dels setanta, la societat catalana més compromesa rep les influències culturals d’altres països, sobretot europeus. Barcelona, sempre capdavantera en l’àmbit cultural, comença a organitzar-se rebutjant el cinema centralista de la indústria madrilenya i cercant sempre la modernitat i noves formes d’expressió.

Els cineastes que presentem al programa es van desmarcar de la tendència oficial fent un cinema ben diferent tant des del punt de vista del contingut i la forma com de la producció. La majoria de pel·lícules s’autofinançaven o es finançaven mitjançant un sistema cooperatiu. Les propostes tenien un alt grau d’experimentació i de connexió amb la realitat social.

Quaranta anys després del primer Informe general, Portabella retrata ara el present polític des de la perspectiva dels moviments socials com a alternativa als partits tradicionals. Lluny del reportatge, el film reflexiona també sobre la naturalesa del llenguatge cinematogràfic. 

Debat amb Pere Portabella i ponent a confirmar, moderat per Lluís Miñarro.

Un programa de Lluís Miñarro amb la col·laboració de LOOP Barcelona.

L'entrada és gratuïta però l'aforament és limitat. No es permetrà l'entrada un cop començada la projecció.

Les reserves es podran fer per telèfon al 93 488 05 90 o a través del Facebook de La Casa Elizalde des d’una setmana abans de la projecció. Reserves telefòniques entre les 12 i les 21 h. Les entrades s’hauran de passar a buscar fins a quinze minuts abans de l’inici del documental.


Lloc

Lloc:
Casa Elizalde
Calle:
Carrer València, 302
Ciutat:
Barcelona

bannerweb candidatesxiii