Bases Reguladores dels VI Premis Gaudí

La Junta Directiva presidida per Isona Passola introdueix canvis a les Bases que regulen els premis que es lliuraran el 2 de febrer de 2014.

Les Bases que regiran la propera edició dels Premis Gaudí, aprovades per la nova Junta Directiva el passat 31 de juliol, presenten alguns canvis respecte a les anteriors. A partir d'ara, les produccions que vulguin participar als Premis Gaudí s'hauran d'inscriure, en les anteriors edicions hi prenien part totes les produccions estrenades dins del calendari Gaudí que complissin els requisits de les Bases. Així mateix, a partir d'aquesta sisena edició, el premi a la Millor Pel·lícula en Llengua Catalana s'anomena ras i curt Premi a la Millor Pel·lícula. Optaran a aquest premi tots els llargmetratges de ficció qualificats de versió original catalana, sempre i quan les labials concordin amb la llengua d'aquesta versió original en català. Els llargmetratges de ficció catalans que estiguin rodats en qualsevol altra llengua, optaran al Premi a la Millor Pel·lícula en Llengua no Catalana.

Pel que fa als curtmetratges, s'ha acotat la seva durada en 40 minuts i, segons les noves Bases, no caldrà que la productora estigui domiciliada a Catalunya, doncs hi podran participar tots els curts que compleixin amb la quota de creació catalana equivalent a 6 punts que val per a la resta de produccions. Aquests requisits són vàlids pels curtmetratges inscrits a partir del 13 de setembre de 2013.

Una altra de les novetats que preveuen les Bases fa referència al nombre d'estatuetes que reben alguns premis. Fins ara, es lliurava un "Gaudí" per categoria però des de la propera edició el Premi al Millor So en rebrà tres, un pel Cap de so directe, un pel Dissenyador del so i un pel Mesclador de so. Així mateix el Premi a Millor Maquillatge i Perruqueria, rebrà dues estatuetes, una pel Maquillador/a i l'altra pel Perruquer/a. Amb aquest canvi la Junta directiva respon a les reiterades peticions dels professionals d'aquestes especialitats que en d'altres Premis sí que reben una estatueta per a cada professional.

 

icona

Bases Reguladores VI Premis Gaudí

 

 

bannerweb candidatesxiii