Notícies

L'Acadèmia crea un nou Premi Gaudí de votació popular

 premipublicgaudi

Els guardons s'obren a la participació del públic en el seu desè aniversari. 

L’Acadèmia del Cinema Català vol reconèixer en l’edició més emblemàtica dels seus guardons el paper protagonista que juga el públic en el cinema, i ho fa amb la creació del Premi Especial del Públic a la Millor Pel·lícula, una iniciativa que obre els Premis Gaudí a la votació dels espectadors per sumar un reconeixement popular a les 22 categories de l’actual palmarès.

Fins al dia 22 de gener a les 20:00h es pot votar al web de l’Acadèmia del Cinema Català la millor pel·lícula catalana de l’any, de les vuit nominades en les categories de Millor Pel·lícula i Millor Pel·lícula en llengua no catalana: Brava, Estiu 1993, Incerta glòria, La película de nuestra vida, Júlia ist, La librería, La llamada i Tierra firme.

El títol guanyador es farà públic amb la resta de categories durant la Gala dels Premis Gaudí. Entre tots els participants es sortejarà una entrada doble per assistir a la cerimònia de lliurament dels guardons el pròxim 28 de gener a l’Auditori del Fòrum CCIB, un passi VIP doble per anar als cinemes durant un any, per gentilesa del Gremi d’Empresaris de Cinemes de Catalunya, i una subscripció anual a FilminCAT, cortesia de Filmin.

10 trets, l’homenatge de l’Acadèmia als 10 anys dels Premis Gaudí

L’Acadèmia ret homenatge enguany als nou títols guanyadors del Gaudí a la Millor pel·lícula amb 10 trets, un tràiler dirigit per Dani Torres i ple de referències a les produccions que han encapçalat el palmarès dels Premis Gaudí en aquesta década: El cant dels ocells, Tres dies amb la família, Pa negre, Eva, Blancaneu, La plaga, Rastres de sàndal, El camí més llarg per tornar a casa i La propera pell. Un repartiment de luxe ha col·laborat amb aquest projecte donant vida als deu personatges: Javier Beltrán, Nausicaa Bonnín (guardonada amb un Gaudí a Millor actriu protagonista per Tres dies amb la família), Cristina Brondo, Francesc Colomer, Marina Comas (Millor actriu secundària per Pa negre), Miki Esparbé, Santi Millán, Lluís Marco, Francesc Orella i Mireia Ros (Premi Gaudí al millor documental per Barcelona, abans que el temps ho esborri).

Sinopsi:

Pep Segarra, detectiu d'homicidis (Miki Esparbé) decideix amb l'ajuda del seu company, el detectiu Arnau Gibert, (Francesc Orella) reobrir un antic cas d'assassinat múltiple sense resoldre: la mort en estranyes circumstàncies de Júlia, (Nausicaa Bonnín), Araceli (Mireia Ros) i Sergi (Lluís Marco). La germana, la mare i el pare d'en Pep. Aquesta decisió enfrontarà el nostre protagonista amb el seu passat. Un passat del que va fugir fa anys i que ara irromprà violent sense deixar-lo escapar.

Tràiler: 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat