Notícies

Albert Serra i Emma Vilarasau, Premis Nacionals de Cultura 2017

 albertserra emmavilarasau

El director de cinema i productor, president de PAC Albert Serra i l'actriu Emma Vilarasau obtenen el Premi Nacional de Cultura 2017, juntament amb nou altres premiats, entre el que s'hi troben Hèctor Parra o Raimon.

El CoNCA també ha guardonat l'editor Josep Cots, la fotògrafa Maria Espeus, la Fundació Apel·les Fenosa, l'escriptor Joan Francesc Mira, el director de Ficomic Carles Santamaria i el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya.

Els Premis Nacional de Cultura són la distinció més important en el camp de la cultura a Catalunya. Aquests premis reivindiquen la creativitat com a veritable símbol d'un país amb dinamisme cultural que pren la cultura com a part constitutiva de la seva personalitat i identitat històrica. Cultura i societat civil són, per a Catalunya, un eix de passat, present i futur.

Els premiats s'han donat a conèixer el passat 5 d'abril a Barcelona. L'acte ha comptat amb discursos reivindicatius per part dels guardonats, que han parlat de com les retallades i la crisi tenen una afectació molt negativa en l'àmbit de la cultura. Un treball dur i tenaç de tots i cadascun d'ells que s'ha vist reconegut amb aquest premi.

La cerimònia ofical de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2017 tindrà lloc el proper 14 de juny al Teatre Municipal La Sala de Rubí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat