Notícies

Seleccionats els 10 curtmetratges candidats als IX Premis Gaudí

anunci candidats curtmetratges

Han integrat la comissió de selecció Susanna Barranco, Enric Folch, Laura Jou, Maria Pau Pigem i Clara Roquet.

La comissió nomenada per la Junta directiva de l’Acadèmia del Cinema Català, formada per les acadèmiques Susanna Barranco, actriu, directora i productora; Laura Jou, directora d’actors; Maria Pau Pigem, actriu i Clara Roquet, guionista i directora i el col·laborador de l’Acadèmia Enrich Folch, director i guionista; va seleccionar el passat 17 de novembre els 10 curtmetratges que competiran a la primera volta de votacions dels Acadèmics d’entre els 48 títols inscrits enguany.

Els curtmetratges candidats als IX Premis Gaudí són As vacas de Wisconsin (Las vacas de Wisconsin), escrit i dirigit per Sara Traba i produït per El Dedo en el Ojo; En la azotea, dirigit per Damià Serra Cauchetiez, escrit per Damià Serra Cauchetiez i Miguel Casanova i produït per Escac Films; Graffiti, escrit per Javier Gullón i Lluís Quílez Sala, dirigit per Lluís Quílez Sala i produït per Euphoria Productions i Cristian Guijarro Ramos; Je t'aime Louis, escrit i dirigit per Iñaki Elizalde i produït per Ralda World; Lina, escrit i dirigit per Nur Casadevall i produït per Escac Films; Luis & I, escrit i dirigit per Roger Gómez i Dani Resines i produït per Las Películas del Cangrejo; Rol, escrit i dirigit per Hammudi Al-Rahmoun Font i produït per Coming Soon Films; The Missing Part, escrit i dirigit per Salvador Sunyer i Baró d’Evel Cirk Cie i produït per Nanouk Films, Estudio Creativo O, Arts Santa Mònica i Festival Temporada Alta; Tiger escrit i dirigit per Aina Clotet i produït per Aima Iniciatives; i Timecode, dirigit per Juanjo Giménez, escrit per Juanjo Giménez i Pere Altimira i produït per Nadir Films.

Els quatre títols que superin la primera volta de votacions, que s’inicia el proper 1 de desembre, seran nominats a rebre el Premi Gaudí al Millor Curtmetratge. Des de la V edició dels premis, la preselecció la du a terme una comissió de professionals del món del cinema.

Marató de curts oberta al públic

El pròxim dissabte 26 de novembre, a les 18 hores, l’Auditori de La Pedrera acollirà la projecció dels 10 curts seleccionats candidats als Gaudí, amb la col·laboració d’El cinèfil i la Fundació Catalunya-La Pedrera. Serà una sessió oberta al públic i gratuïta, prèvia confirmació d’assistència a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., que comptarà amb presentació i debat amb els membres dels equips tècnics i artístics dels curts i serà moderada pel periodista Joan Ramon Armadàs, director d’El cinèfil.

Dissabte 26 de novembre de 2016 a les 18h
Projecció dels 10 curtmetratges candidats als IX Premis Gaudí
Auditori de la Pedrera (Passeig de Gràcia, 92. Barcelona).
Entrada gratuïta. Aforament limitat. Confirmeu assistència al següent enllaç.

Curtmetratges candidats als IX Premis Gaudí

1. As vacas de Wisconsin (Las vacas de Wisconsin)
Escrit i dirigit per Sara Traba i produït per El Dedo en el Ojo. Drama, melodrama | 15 minuts | VO gallec.
Sinopsi: Una senyora gran viu en un poblet gallec amb la seva vaca, que ja no li dóna llet. Són amigues. Un dia a la botiga del poble apareix a la TV la notícia que a la Universitat de Wisconsin han descobert que les vaques que donen més llet escolten música simfònica.

2. En la azotea
Dirigit per Damià Serra Cauchetiez, escrit per Damià Serra Cauchetiez i Miguel Casanova i produït per Escac Films. Drama, infantil | 11 minuts | VO català, castellà.
Sinopsi: Estiu. L’Adrián i els seus amics pugen cada tarda a un terrat per a veure com una noia pren el sol despullada. Però aquesta tarda no serà com les altres: aquesta tarda s’adonaran que un d’ells està molt més interessat en el veí que es dutxa al terrat del costat.

3. Graffiti
Escrit per Javier Gullón i Lluís Quílez Sala i dirigit per Lluís Quílez Sala i produït per Euphoria Productions i Cristian Guijarro Ramos. Ciència ficció, drama | 30 minuts | VO anglès.
Sinopsi: L'Edgar ha après a sobreviure en soledat, espigolant menjar entre la runa i evitant les zones contaminades per “l’incident” que va anihilar la vida tal com la coneixem.

4. Je t'aime Louis
Escrit i dirigit per Iñaki Elizalde i produït per Ralda World. Drama | 20 minuts | VO castellà.
Sinopsi: Quan la mare va caure malalta per primer cop, la que estava més a prop per cuidar-la era la Carmela. Així, quasi sense pensar-hi, es va anar oblidant a poc a poc de la resta de la seva vida. Però la Carmela tenia dos germans. I 30 anys després els tres es reuneixen en el moment de la mort de la mare. I ara què...?

5. Lina
Escrit i dirigit per Nur Casadevall i produït per Escac Films. Drama | 19 minuts | VO català, castellà.
Sinopsi: Lina és una ànima sensible atrapada en un món d'incomunicació. Fugint d'aquest entorn hostil buscarà refugi en el seu monitor de natació... però el salt cap a l'abisme és inevitable. "Lina" és aigua, emoció, un pou sense sortida.

6. Luis & I
Escrit i dirigit per Roger Gómez i Dani Resines i produït per Las Películas del Cangrejo. Documental biogràfic | 21 minuts | VO anglès.
Sinopsi: Luis & I és una història d’amor entre un pallasso a punt de retirar-se i una jove secretària que abandona Liverpool i marxa cap a Itàlia per a ser actriu. Pel camí coneix un home bala i decideix quedar-se amb ell en un circ, si és que algú pot quedar-se en un circ ambulant.

7. Rol
Escrit i dirigit per Hammudi Al-Rahmoun Font i produït per Coming Soon Films. Suspens | 15 minuts | VO català, castellà.
Sinopsi: Exterior. Polígon industrial. Nit. En una trobada amb una prostituta, en Martín decideix jugar amb ella a un joc morbós on res no és el que sembla. I això sempre és perillós.

8. The Missing Part
Escrit i dirigit per Salvador Sunyer i Baró d’Evel Cirk Cie i produït per Nanouk Films, Estudio Creativo O, Arts Santa Mònica i Festival Temporada Alta. Fantàstic, romàntic, musical | 21 minuts | VO anglès.
Sinopsi: L’home, la dona i la filla. La vida que ens ha tocat viure allà fora. A dins, un teatre. Un lloc entès com a escenari catalitzador de canvi. L’art comprès com a eina d’alliberació. Els animals són els personatges que ens recorden el que és essencial, l’origen, el perquè. Un cavall i un ocell per ajudar-nos a tornar a pensar com ho fan els nens. Un petit viatge. Un passatge per tornar a sortir allà a fora, però per sortir-hi d’una altra manera.

9. Tiger
Escrit i dirigit per Aina Clotet i produït per Aima Iniciatives. Comèdia, drama | 15 minuts | VO català.
Sinopsi: Una parella jove està esperant l'arribada del seu primer fill. Viuen en un poblet allunyat de la ciutat i tenen un gat com a mascota. La desaparició de l'animal posarà a prova la relació. Potser no estan tan preparats per a aquesta nova etapa com s'imaginaven.

10. Timecode
Dirigit per Juanjo Giménez, escrit per Juanjo Giménez i Pere Altimira i produït per Nadir Films. Comèdia, drama, musical | 15 minuts | VO castellà.
Sinopsi: La Luna i en Diego són els guàrdies de seguretat del pàrquing. En Diego fa el torn de nit, i la Luna de dia.

Comissió de selecció de curtmetratges

Susanna Barranco
Actriu, poeta, directora i productora teatral i audiovisual. El 1999 crea la productora Cia. Susanna Barranco. Com a documentalista ha dirigit i produït diversos documentals, entre ells El silenci del Jonc (2013), Caure del niu (2015) i, aquest últim any, Teresa Rebull, Ànima Desterrada, en coproducció amb TV3 i estrenat als Cinemes Girona de Barcelona.

Enrich Folch
Director i guionista, amb estudis a la London International Film School. Ha dirigit series televisives com 39+1, Psicoexpress, Abuela de Verano, Cuestión de Sexo, Doctor Mateo i pel·lícules per a TV com Dues Dones, Cabell d'àngel, Tempus fugit, Presumptes Implicats, El Mètode Grönholm. Tempus Fugit va rebre una vintena de premis internacionals. Folch ha estat professor a l'ESCAC i en d’altres centres educatius, sempre al voltant del cinema. Actualment està postproduint el llargmetratge documental The Devil on Wheels, sobre la primera pel·lícula de Steven Spielberg, El Diable sobre Rodes.

Laura Jou
Laura Jou és directora d´actors tant a cinema com en televisió i professora resident de l’ESCAC així com professora d´interpretació a l’estudi que du el seu nom. També té un curt, No me quites, escrit i dirigit per ella mateixa amb més de 13 premis i 45 seleccions a festivals de tot el món.

Maria Pau Pigem
Maria Pau Pigem estudia interpretació a l’Institut del Teatre de Barcelona (1989-1991). Després de treballar dalt dels escenaris, continua la seva formació sis anys més al Studio de Fazio, a Roma, dirigit per Dominique de Fazio (Membre Vitalici de l’Actor’s Studio de Nova York). L’any 1998 torna a Barcelona per continuar la seva carrera al cinema, el teatre i la televisió. És professora des de fa més de 10 anys a l’ESCAC en les disciplines de Direcció (direcció d’actors) i Guió (creació del personatge), i també és professora d’Interpretació al Col·legi del Teatre de Barcelona.

Clara Roquet
Clara Roquet és guionista i directora de cinema. És co-guionista de la pel·lícula 10.000 KM amb Carlos Marques-Marcet, Premi Gaudí al Millor Guió i a la Millor Pel·lícula en llengua no catalana 2015. El 2016 va dirigir el seu primer curtmetratge, El Adiós, produït per Lastor Media. L’estrena al Festival internacional de Toronto va ser l’inici d’una trajectòria imparable: l’ha HBO, ha guanyat l'Espiga d'Or a la SEMINCI i el Premi Gaudí al Millor Curtmetratge 2016 i està nominat als premis de l'Acadèmia Europea 2016. Recentment ha escrit amb directors com Daniel Burman o Jaime Rosales.

Presentador i moderador de la projecció dels 10 curtmetratges candidats:

Joan Ramon Armadàs
Director d’El cinèfil, co-director del Festival Sant Cugat Fantàstic i comissari cinematogràfic del Festival Vilassar de Noir. És autor dels llibres La cicatriu de la mare, La cicatriu del fill, La flor de la prunera i Els crims nostrats i editor d’Edicions Xandri així com comissari dels festivals de novel·la negra Sang Cugat i Vespres negres de Sant Feliu. Va ser corresponsal a Londres i Pequín per l'Agència Catalana de Notícies i el diari Ara, el 2013.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat