Notícies

rdp sitges2016

Un any més, el cinema català serà molt present al festival cinematogràfic més important del país, el Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

A la roda de premsa, conduïda pel director del festival, Àngel Sala, a la Fundació SGAE de Barcelona, es van avançar cinc títols catalans que formaran part del programa d’enguany.

La propera pell, Project Lazarus, Pet, Vestigis i Salvación són cinc dels títols catalans que tindran presència al festival de cinema de gènere per excel·lència. La propera pell, thriller dirigit per Isaki Lacuesta i Isa Campo, arribarà a Sitges després d’haver passat per dos altres importants festivals, Màlaga –a on va guanyar 4 premis– i Karlovy Vary. Project Lazarus és la nova pel·lícula de Mateo Gil (Blackthorn, sin destino), ciència ficció distòpica amb un repartiment internacional. Pet, de Carles Torres, és el retorn a Sitges del director després d’Emergo, i ho fa amb un thriller asfixiant i obsessiu protagonitzat per Dominic Monaghan. Finalment, dues òperes primes, Vestigis i Salvación. La primera, d’intriga, està dirigida per Iván Morillo i rodada íntegrament a Roses. La segona, dirigida per Denise Castro, és una producció d’Escac sobre vampirs.

La selecció de Sitges 2016 promet molts més grans noms. Dels que s’avançaven a la roda de premsa destaca el Gran Premi Honorífic a Max von Sydow, les noves pel·lícules de Nicolas Winding Refn, Rob Zombie, Park Chan-wook o Paul Schrader i la presència de figures mítiques del gènere com Bruce Campbell o Walter Koenig.

En aquesta 49 edició del Festival, dedicada a la saga Star Trek, es repetirà la Blood Red Carpet, una iniciativa per promocionar internacionalment el talent dels joves actors i actrius nacionals davant dels professionals de la industria, directors de càsting, agents i mitjans de comunicació d’arreu del món presents a Sitges. Aquest programa està organitzat amb la col·laboració del l’Acadèmia del Cinema Català i l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya.

L’Acadèmia del Cinema Català forma part del Patronat de la Fundació Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat