Notícies

Oberta la convocatòria per a formar part del XII Jurat Carnet Jove de Sitges

jurat jove sitges

L’objectiu d’aquesta convocatòria és professionalitzar la crítica cinematogràfica i donar l’oportunitat a cinc persones joves interessades en aquest camp o bé en el món del cinema en general de formar part d’un jurat oficial d’un dels festivals més prestigiosos de cinema, el primer dins el gènere fantàstic. Fins al 4 de juliol.

El Jurat Carnet Jove atorga el Premi Jurat Carnet Jove a la Millor Pel·lícula de la Secció Oficial Fantàstic i el Premi Jurat Carnet Jove a la Millor Pel·lícula de la Secció Midnight X-Treme, que és la secció del Festival que conté les pel·lícules de gènere de terror amb més esperit independent i que van adreçades a un públic majoritàriament jove.

Els Jurats del Festival

El Jurat Carnet Jove l’han creat l’Agència Catalana de la Joventut a través del programa Connecta’t del Carnet Jove i l’equip de direcció del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya
Aquest Jurat Carnet Jove està integrat per cinc persones. Una d’elles exerceix la funció de presidenta.

Condicions per poder-hi participar

Ser titular del Carnet Jove de la Generalitat de Catalunya i tenir entre 18 i 31 anys en la data de la celebració del Festival. Mostrar aptitud, capacitat i inquietud pel món del cinema i per les arts escèniques. Es valorarà de manera positiva la participació activa de la persona candidata a les xarxes socials. Estar en disposició i prendre el compromís d’assistir al Festival a jornada plena durant la seva celebració, del 7 al 16 d’octubre, i assumir les responsabilitats que se’n derivin. En cap cas ha de representar un cost econòmic per a les persones escollides.

Lloc i terminis de presentació de les candidatures

• Del 2 de maig al 4 de juliol: termini de presentació de candidatures.

• Del 3 de juliol al 15 de setembre: selecció del Jurat.

• Setmana del 12 de setembre: comunicació de la selecció de les persones integrants del Jurat Carnet Jove.

• Del 7 al 16 d’octubre: Sitges 2016 - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.

Les persones candidates han de presentar la documentació que es detalla a continuació a través del web del Carnet Jove: www.carnetjove.cat/connectat

Documentació

• Currículum.

• Una crítica de cada una d’aquestes tres opcions (cada crítica ha de tenir una extensió d’entre 1.600 i 3.200 caràcters):
1. Crítica d’una pel·lícula de gènere fantàstic (horror, ciència-ficció, fantasia) de qualsevol període.
2. Crítica d’una pel·lícula de gènere fantàstic (horror, ciència-ficció, fantasia) produïda i estrenada entre els anys 2015 i 2016.
3. Crítica d’una pel·lícula que no sigui de gènere fantàstic, sinó d’acció, arts marcials, drama, thriller, comèdia, western o musical, estrenada entre els anys 2015 i 2016.

• Cal emplenar i presentar el qüestionari que trobareu al web

Tota la documentació ha de ser en català.

Selecció i composició del Jurat
Després de valorar tota la informació presentada per cadascuna de les persones candidates, i d’acord amb els requisits esmentats, la Comissió Seleccionadora, formada per l’equip de direcció del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, els representants qualificats de l’Institut Català de les Empreses Culturals de Catalunya i els de l’Agència Catalana de la Joventut, preseleccionarà set finalistes, d’entre els quals, després de fer-ne una valoració personal a través d’entrevistes, seleccionarà finalment els cinc integrants del Jurat i dues reserves.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat