Notícies

Produccions catalanes al 19è Festival de Málaga

19 festival málaga

El Festival de Málaga ha avançat la participació en la secció oficial dels llargmetratges de producció catalana: Toro, Cerca de tu casa, La propera pell, Rumbos i El rei borni.

La 19ena edició del Festival de Málaga, que se celebrarà entre el 22 d'abril i l'1 de maig, comptarà a la seva gala inaugural amb Toro (Escándalo Films, Apaches Entertainment, Atresmedia Cine, Maestranza Films, Ran Entertainment, Telefónica Studios i Zircozine) segon llargmetratge del director Kike Maíllo, protagonitzat per Mario Casas, Luis Tosar i José Sacristán. El film participarà fora de concurs a la Secció Oficial del Festival.

Toro és un thriller d’acció que transcorre durant 48 hores frenètiques. Dos germans es retroben després de cinc anys. Un ha estat a la presó. L’altre ha robat a un perillós perista i ara fuig junt amb Diana, la seva filla petita. Els tres emprenen un viatge per una Andalusia violenta, mística, agresta i salvatge. Un viatge en el que apareixeran les velles ferides del passat i on els germans es veuran obligats a reconciliar-se per a salvar la vida.

A més, el festival ha avançat la participació en la secció oficial dels llargmetratges: Cerca de tu casa d'Eduard Cortés (Bausan Films), La próxima piel d'Isaki Lacuesta i Isa Campo (Corte y Confección de películas, La Termita Films, Bord Cadre Films Sentido Films), Rumbos de Manuela Moreno (Arcadia Motion Pictures, Atresmedia, Jano Pictures) i El rei borni de Marc Crehuet (Lastor Media, Moiré Films i TVC).

Cerca de tu casa és un documental sobre els desnonaments dirigit per Eduard Cortés, que ja va estar en el certamen de l’any 2002 presentant Los pelayos, i protagonitzat per la cantant Silvia Pérez Cruz, que debuta al cinema amb aquest llargmetratge, amb Lluís Homar, Adriana Ozores, Ivan Massagué, Manuel Morón i Oriol Vila.

El guió d’aquesta pel·lícula és obra del propi director i de Piti Español. Cerca de tu casa és una producció de Bausan Films, que ha comptat amb la col·laboració de TVE i de la Televisió de Catalunya.

Cerca de tu casa narra la vida arruïnada d’un matrimoni amb una nena de 10 anys que no pot fer front al pagament de la hipoteca, per el que es veuen obligats a anar a viure a casa dels pares d’ella. La situació s’agreuja quan el banc li segueix reclamant el deute amenaçant-la amb embargar el pis dels seus pares, amb el que van avalar la hipoteca. La història també té personatges que pateixen els danys colaterals d’un desnonament: el sentiment de culpa de l'empleat de banc on la família signà l’hipoteca o el policia encarregat de l’execució del desnonament, que requerirà d’ajuda psicològica.

La propera pell dels directors Isaki Lacuesta i Isa Campo és una altra de les noves produccions desvelades.

El llargmetratge explica la història d’un adolescent desaparegut que torna passat vuit anys, quan tots el donaven per mort, i s’incorpora a la vida familiar marcada pel misteri de la seva desaparició. Poc a poc sorgirà el dubte de si realment es tracta del nen desaparegut o d’un impostor.

El repartiment està format per Sergi López, Emma Suárez, Àlex Monner, Bruno TodeschiniIgor Szpakowski, Mikel IglesiasGreta FernándezDavid ArribasPablo RossetGuillem Jorba. La pel·lícula està produïda per Corte y Confección de Películas, Sentido Films, La Termita Films i Bord Cadre films.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat