Notícies

L'artista Joan-Pere Viladecans signa el cartell de la nova pel·lícula de Josep Maria Forn

somnicatala1

El somni català, de Josep Maria Forn (Premi Gaudí d'Honor 2010), produïda per Films de l'Orient, ben aviat veurà la llum a les sales. El cineasta ha definit la pel·lícula com el seu testament cinematogràfic i polític.

El somni català combina els gèneres de la ficció i del documental, i vertebrant-se en l'obra poètica de Ventura Gassol (interpretada per la veu de l'actriu Montserrat Carulla), es converteix en una presa de posicionament clara del cineasta català respecte la més recent història de Catalunya. Des d'un recorregut per fets històrics que, passats pel sedàs de la ficció, s'inicien l'any 1904 arribant fins als nostres dies, El somni català culmina una inquietud predominant en la filmografia de Josep Maria Forn: la identitat catalana; i expressa, des d'una mirada poètica i subjectiva, la seva visió personal sobre la lluita dels catalans per a la recuperació dels drets nacionals.

El cartell de la pel·lícula l’ha confeccionat el reconegut artista Joan-Pere Viladecans, que compta amb una llarga trajectòria d'exposicions, tant a nivell nacional com internacional. El recorregut de l'artista ha estat distingit amb la condecoració de Chevalier dans l'Ordre des Arts et des Lettres (1996), el Segon Premi del Ministerio de Cultura (2003) i el premi Award Excellence de la Society for New Design (Nova York, 1997).

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat