Notícies

Rastres de sàndal s'ha endut el guardó a la Millor Pel·lícula i 10.000 KM a la Millor Pel·lícula en llengua no catalana en una gala on 1.800 assistents han donat suport al cinema català des del Sant Jordi Club.

10.000 KM s'ha alçat com la gran guanyadora de la nit dels VII Premis Gaudí, després de recollir els guardons a Millor pel·lícula en llengua no catalana, Millor director (Carlos Marques-Marcet), Millor guió (Carlos Marques-Marcet i Clara Roquet), Millor protagonista femenina (Natalia Tena) i Millor protagonista masculí (David Verdaguer). Rastres de sàndal, dirigida per Maria Ripoll, escrita per Anna Soler-Pont, ha estat la guanyadora del Gaudí a la millor pel·lícula.

La gala, presentada per Àngel Llàcer i emesa des del Sant Jordi Club per TV3 i la Xarxa de Televisions Locals, ha acabat amb la tradicional foto de família damunt de l'escenari amb tots els guanyadors dels VII Premis Gaudí, organitzats per l'Acadèmia del Cinema Català. Després de la cerimònia, els guanyadors i convidats s'han dirigit a la festa post-gala a la sala Luz de Gas.

Dilluns 2 de gener a les 13h, els guardonats han estat rebuts pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, en una recepció al Palau de la Generalitat.

Ventura Pons ha recollit el Gaudí d'Honor-Miquel Porter a tota la trajectòria, i dimarts 3 de febrer serà homenatjat a la Filmoteca de Catalunya amb el passi de Morir (o no), presentada per ell mateix.

La nova seu de la gala, el Sant Jordi Club, ha acollit 1.800 convidats en una festa que ha combinat el bon humor i les sorpreses amb moments solemnes, com el record pels membres de la professió que ens han deixat al llarg de l'any passat i que han estat recordats amb una cançó interpretada per Elena Gadel.

L'Acadèmia del Cinema Català —tal i com es va fer al Festival de San Sebastián i a la gala dels Premis del Cinema Europeu celebrada a Riga— ha reservat una cadira buida a la platea del Sant Jordi Club per recordar que el cineasta ucraïnès Oleg Sentsov està detingut a la presó de Moscou des del 10 de maig de 2014 per haver donat suport a les manifestacions europeistes de la plaça Maidan de Kíev.

PALMARÈS

Guanyadors dels VII Premis Gaudí 2015

1. Millor pel·lícula
Rastres de sàndal, dirigida per Maria Ripoll, escrita per Anna Soler-Pont, i produïda per Pontas Films S.L., amb la participació de Televisió de Catalunya i TVE.

2. Millor pel·lícula en llengua no catalana
10.000 KM, dirigida per Carlos Marques-Marcet, escrita per Carlos Marques-Marcet i Clara Roquet, i produïda per Lastor Media, La Panda Productions, amb la participació de TVE, Televisió de Catalunya i Canal +.

3. Millor director
Carlos Marques-Marcet per 10.000 KM

4. Millor guió
Carlos Marques-Marcet i Clara Roquet per 10.000 KM

5. Millor protagonista femenina
Natalia Tena per 10.000 KM

6. Millor protagonista masculí
David Verdaguer per 10.000 KM

7. Millor direcció de producció
Edmon Roch i Toni Novella per El Niño

8. Millor pel·lícula documental
Gabor, dirigida per Sebastián Alfie, escrita per Sebastián Alfie, Pedro Loeb i Albert Solé, i produïda per Minimal Films i Miralab.

9. Millor curtmetratge
El corredor, dirigit per José Luis Montesinos, escrit per Iakes Blesa i José Luis Montesinos, produït per Caduco Films i Bastian Films.

10. Millor pel·lícula d'animació
Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el Catxondo, dirigida per Javier Fesser, escrita per Javier Fesser, Claro García i Cristóbal Ruiz, i produïda per Zeta Cinema, amb la participació de Televisió de Catalunya, TVE i Canal +.

11. Millor pel·lícula per a televisió
Descalç sobre la terra vermella, dirigida per Oriol Ferrer, escrita per Marcos Bernstein i Maria Jaén, i produïda per Minoria Absoluta, Televisió de Catalunya, TV Brasil i TVE.

12. Millor direcció artística
Sebastián Vogler per Stella Cadente

13. Millor actriu secundària
Bárbara Lennie per El Niño

14. Millor actor secundari
Eduard Fernández per El Niño

15. Millor muntatge
Mapa Pastor per El Niño

16. Millor música original
Roque Baños per El Niño

17. Millor fotografia
Carles Gusi per El Niño

18. Millor vestuari
Mercè Paloma per Stella Cadente

19. Millor so
Sergio Bürmann, Oriol Tarragó i Marc Orts per El Niño

20. Millors efectes especials/digitals
Àlex Villagrasa (Lamppost), David Ambit, Lucía Salanueva, Lluís Rivera i Josep Claret per [REC]4: Apocalipsis

21. Millor maquillatge i perruqueria
Alma Casal i Elena Pérez per [REC]4: Apocalipsis

22. Millor pel·lícula europea
La grande bellezza (La gran bellesa), dirigida per Paolo Sorrentino, escrita per Paolo Sorrentino i Umberto Contarello i produïda per Indigo Film, Medusa Film, Mediaset, Pathé, France 2 Cinéma, Babe Film i Canal +. Itàlia.

El recompte de vots de la segona volta de votacions dels VII Premis Gaudí ha estat certificat pel Sr. Juan Antonio Andújar Hurtado - Notari de Barcelona, a Barcelona, 29 de gener de 2015.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat