Notícies

Documentals catalans a la programació del DocsBarcelona 2014

El Festival Internacional de Documentals de Barcelona, DocsBarcelona, tindrà lloc del 26 de maig a l'1 de juny de 2014.

Entre la programació del festival, destaquem la presència de les següents produccions catalanes:

Bugarach de Ventura Durall, Sergi Cameron i Salvador Sunyer (Nanouk Films, Televisió de Catalunya, Filmtank), Demonstration de Victor Kossakovsky i 32 estudiants (Victor Kossakovsky Films, Master Documental Creatiu IDEC - Universitat Pompeu Fabra) i Un lloro a l'orxateria d'Ines Thomsen (Polar Star, Filmtank) competeixen a la Secció Oficial.

A les Sessions Especials, fora de competició, trobem el documental recentment premiat al Festival de Màlaga, Ciutat morta de Xavier Artigas i Xapo Ortega (Metromuster) i Glance Up (Mirando hacia arriba) d'Oriol Martínez i Enric Ribes (La Lupa Produccions).

Per celebrar el cinquè aniversari del programa Sense Ficció de TV3, DocsBarcelona projecta tres títols seleccionats per l'audiència del programa amb més de 25.000 vots: Avi, et treuré d'aquí de Montse Armengou i Ricard Belis (Televisió de Catalunya), Modernisme, una història de destrucció de Lluís Permanyer (Televisió de Catalunya) i el guanyador del Premi Gaudí al Millor Documental 2014, Món petit de Marcel Barrena (Umbilical Produccions, Corte y Confección de Películas, Televisió de Catalunya i Televisión Española).

A més, Entre el cel i la terra de Tono Folguera, David Fernández i Román Parrado (Lastor Media, Intropía Media, Televisió de Catalunya) participa a la secció Docs & Teens.

Com a novetat aquest any, el festival inaugura la secció del DOC-U, dedicada a la producció documental universitària a Catalunya. Un espai d'exhibició per als estudiants de Grau de Comunicació Audiovisual de diverses universitats catalanes. Els títols seleccionats per format part del DOC-U són: A los dos lados del espejo d'Iris Carrera /URV, Dinosaurios de Joaquim Barceló i Amanda Gómez / URL, Espés de Tànit Fernández i Isaac Rodríguez / UPF, Huellas de ausencia d'Ana Monrás / ESCAC, Més important que pregar de Núria Ishii Balagueró / UVIC, Mar de fons d'Ariadna Rodríguez Masià / URL, Mariataronja5dilluns d'Anna Fernàndez / UB, Marta y el observador mudo d'Itsaso Arizkuren, Laura Picallo i Pol Rebaque / UPF), Roda, aire, aigua de Jordi Moll / UAB) i Sobre la marxa de Jordi Morató / UPF.

D'altra banda, el DocsBarcelona compta amb el Pitching Forum, un mercat de finançament i difusió per a la indústria documental, punt de trobada per a professionals de tot el món. D'entre els projectes seleccionats trobem And the Ship Sails On de Rodolfo Maurizio Gnutti (Ancora Musica & Nao Cinematografia & Films 59 & Blue Film & Gebrueder Beetz Film) On the Wings of Mantras de Georgia Wyss (Tengotwo), The Idea of Europe, an Open Dialogue de Montecarlo (Química visual) i War Games d'Alba Sotorra Clua (Gaia Audiovisuals & Dirk Manthey Films & Promarfi Futuro 2010 & Loto Films).

També hi ha 16 projectes de la indústria catalana seleccionats pels Speed Meetings 2014 , una nova iniciativa impulsada conjuntament amb Catalan Films & TV.

Finalment, per primera vegada en el marc del festival, tindrà lloc El taller de desenvolupament de projectes, un taller pràctic dirigit a tots els directors i productors que tinguin un projecte documental en fase de desenvolupament. Impartit per Joan Gonzàlez, director del DocsBarcelona i amb la participació de 7 projectes catalans: I el cel és blau de Janna Rovira Marès, Quan seré mort de Jaume Ginestà i Vila, La historia que nunca te conté de Fátima Ovejero Carrasco, Judicis de Cuneta de Xavi Llopart Vidal, Sempre que plou una mica de Barbara Redini, Guerra al Pian de Noemí Cuní, Adiós locura de Marta Espar.

Per a més informació consulteu el web del DocsBarcelona

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat