Notícies

El documental 'Bugarach' s’estrena aquesta setmana en competició oficial als festivals internacionals Visions du Réel i Hot Docs

L'estrena mundial simultània a Amèrica i Europa dóna el tret de sortida al llançament d'aquesta producció catalano-alemanya.

El documental Bugarach, dirigit per Ventura Durall, Sergi Cameron i Salvador Sunyer i produït per Nanouk Films, Televisió de Catalunya, TVE i Filmtank, engega aquesta setmana la seva cursa de festivals internacionals amb una estrena mundial simultània a Europa i Amèrica. La presentació serà compartida entre els festivals Visions du Réel, a Nyon (Suïssa), un dels més importants a nivell europeu, on es podrà veure el 26 d'abril, i el prestigiós certamen de Toronto Hot Docs, que acollirà el passi el 29 d'abril a la secció International Spectrum. La convocatòria canadenca celebra enguany la seva 20a edició, consolidada com una de les cites més importants per al gènere documental a nivell mundial. Bugarach és l'única de les quatre produccions catalanes incloses a la seva programació que ho fa amb caràcter competitiu.

A l'estat espanyol, Bugarach arribarà el 8 de maig de la mà del festival DocumentaMadrid i a Catalunya es podrà veure a finals del mateix mes al DocsBarcelona. A ambdós certàmens el film estarà en la secció oficial internacional a competició.

La pel·lícula segueix cinc personatges que s'enfronten a una suposada fi del món a Bugarach, un petit poble del sud de França i únic lloc a la terra que resistirà les flames de l'Apocalipsi pronosticat pels maies per al 21 de desembre de 2012. A partir d'aquest moment neix un fenomen d'àmbit mundial que es materialitza en l'arribada creixent de turistes, new agers, periodistes, comunes hippies, sectes, especuladors i tafaners a Bugarach. El preu de les cases es multiplica per quatre, molts veïns s'apunten al negoci del ''souvenir esotèric'' i el poble es divideix en dos: els autòctons i els invasors. Mentre el dia D s'acosta, els instints més bàsics de l'ésser humà comencen a aflorar: la por, la fe, l'esperança o la cobdícia s'apoderarà dels protagonistes de la història. Una faula en forma de comèdia existencialista sobre la crisi espiritual d'Occident.

Ventura Durall (Barcelona, 1974) és guionista, director i productor de cinema. Format a l'ESCAC entre els seus treballs destaquen Els anys salvatges (2013), El perdón (2009) o Les dues vides d'Andrés Rabadán (2008). Durall és fundador i soci de la productora Nanouk Films, juntament amb els altres dos directors de Bugarach: el realitzador, editor i músic Sergi Cameron (Barcelona, 1987), director Ovis (2009) i de Coses estranyes que brillen (2011), i Salvador Sunyer (Girona, 1987), director i guionista molt lligat al món de les arts escèniques, la publicitat creativa i autor dels documentals Porcs (2009), Migranland (2013) i The Hollywood conquest (2014).

BUGARACH
2014 | LLARGMETRATGE | DOCUMENTAL | 95'
Dirigit per Ventura Durall, Sergi Cameron i Salvador Sunyer.
Produït per Nanouk Films i Filmtank.
En coproducció amb TVE, TVC i WDR, amb el suport de l'ICEC, PUMA Catalyst Award - BritDoc, MFG, Cinereach i MEDIA Programme of the European Union.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat