Notícies

38a edició de FILMETS Badalona Film Festival

La 38a edició de FILMETS BADALONA FILM FESTIVAL, que se celebrarà del 16 al 25 de novembre de 2012, té com a seus oficials el Teatre Zorrilla, el Teatre El Círcol i la sala d'actes del CES Joan Maragall que enguany s'afegeix amb la sessió “Petit Filmets”.

Seguint amb la voluntat d'integrar altres espais de Badalona, Filmets projectarà curtmetratges a totes les biblioteques de la ciutat.Aquest any el Festival també s'estrena com a programador de la nova secció Mini Most destinada als espectadors més petits de la segona edició Most Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava.

La 38a edició de FILMETS Badalona Film Festival arriba amb una secció oficial de 284 pel·lícules de 57 països i més de 3.100 curtmetratges inscrits

  • Les projeccions en alta definició, una de les novetats principals.
  • El Quebec també compta amb una sessió especial antològica.
  • L’Academia Galega do Audiovisual organitza una sessió especial dels curtmetratges guanyadors i nominats als premis Maestre Mateo 2012, amb la col·laboració de l’Acadèmia del Cinema Català
  • Corea del Sud, país convidat
  • Es posaran a la venda ABONAMENTS ESPECIALS per a totes les sessions no patrocinades del 17 al 23 de novembre a un preu de 15 euros i PASSIS DE DIA per a les sessions de tarda/nit a un preu total de 2 euros.

El Programa Internacional, eix central del festival, compta amb la projecció de 284 curtmetratges provinents de 57 països participants. Aquests films són els seleccionats per competir en el Festival d'enguany d'entre més de 3.100 curtmetratges inscrits i es podran veure al llarg de tota la setmana distribuïts en 27 sessions competitives diferents.

Durant aquestes sessions, algunes gratuïtes i altres de pagament, tindran lloc les habituals cites amb Filmets en família, Manifest, Sessió golfa, País convidat: Corea del Sud, Filmets jove, Cinema històric, Badalona en curt, La mar de Filmets: cinema de la Mediterrània, Per la convivència, Filmets en forma, Petit Filmets, Filmets per a tothom, Cinema del Quebec i de Galícia, l'habitual cita entre directors i participants al hall del Teatre Zorrilla i una master class de creació de personatges amb el guanyador del Goya Arturo Balseiro a la botiga Okey.

El festival serà de nou un punt de trobada entre directors i realitzadors de curtmetratges d'arreu del món i comptarà amb la presència de cineastes i representants de festivals dels Estats Units d’Amèrica, Itàlia, França, Canadà, Corea del Sud, Xile, Portugal, Alemanya, Regne Unit, Països Baixos, Polònia, Bèlgica, Suïssa, Grècia i Luxemburg, entre d’altres.

L'entrada a les sessions matinals Filmets Jove, Filmets en família i algunes sessions patrocinades seran gratuïtes.

ABONAMENTS ESPECIALS per a totes les sessions del 17 al 23 de novembre: 15 euros
PASSIS DE DIA per a les sessions de tarda/nit no patrocinades (preu total): 2 euros

Per a les cerimònies d’Inauguració i Cloenda cal invitació, acreditació de premsa o participant.


JURAT
El jurat internacional està integrat per Florence Keller (Agenge du Court Métrage, França), Lluís Salgado, redactor i guionista del programa Sala 33 de TVC, Barbara Destefanis, directora de Nikita Distribution (Itàlia) i Andrea Trepat, actriu.

NOVETATS 2012
Per primera vegada, el festival dóna un salt qualitatiu en el sistema de projecció i en totes les sessions al Teatre Zorrilla es projectarà en Alta Definició amb una lluminositat de 10.500 lúmens.

Enguany el país convidat serà Corea del Sud, que ens oferirà una selecció dels curtmetratges més internacionals i guardonats d’aquest any, i es manté la sessió dedicada al cinema del Quebec, un referent a les programacions dels principals festivals de tot el món.
També tindrà lloc una sessió especial dels curtmetratges nominats i guanyadors dels premis Maestre Mateo, els premis de l’Academia Galega do Audiovisual, gràcies al conveni signat entre aquesta institució i l’Acadèmia del Cinema Català amb el festival.
En el marc de FILMETS Badalona Film Festival aquest any segueix la marca MerCATin, 2n Mercat del Curtmetratge Internacional. MerCATin permetrà als professionals que assisteixin al festival entre el 19 i el 22 de novembre visionar les darreres produccions catalanes i les pel·lícules de la secció oficial del festival.

També se celebrarà una Masterclass de cinema d'animació i un taller de creació de personatges a càrrec d'Arturo Balseiro, mestre de l'escultura digital i professional del maquillatge i la caracterització.

La Masterclass, que reflectirà la seva obra, tindrà lloc dijous 22 de novembre a les 18.00 hores a OKEY (carrer de Mar, núm 68) i l'entrada serà gratuïta. El taller, també gratuït, serà divendres 23 de novembre a les 15.00 hores a l'Escola d'Art Pau Gargallo de Badalona.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

- PROGRAMA INTERNACIONAL (SECCIÓ OFICIAL A COMPETICIÓ): 27 sessions amb 284 pel·lícules, del 16 i 25 de novembre al Teatre Zorrilla i al Teatre El Círcol.

- FILMETS JOVE: sessions matinals per a alumnes de primària i secundària (Teatre Zorrilla i Teatre El Círcol), amb pel·lícules a competició seleccionades del Programa Internacional. Els més de 4.100 nens i joves que participaran en aquestes sessions consoliden l’èxit d’aquesta categoria, en què hi haurà activitats paral·leles de maquillatge i caracterització cinematogràfica a càrrec de Cazcarra Image Grup. GRATUÏTA

- PETIT FILMETS: sessions especials en què Filmets apropa les llars d’infants per iniciar els més petits al món del cinema. Es projectaran al CES Joan Maragall (carrer Guifré, 300). GRATUÏTA

- FILMETS EN FAMÍLIA: programació especial per gaudir en família, en companyia de petits i grans, amb gran presència dels millors curts d’animació internacionals. Dues sessions, una al Teatre Zorrilla (12 hores) i, mitja hora més tard (12.30 hores), la mateixa sessió al Teatre El Círcol (diumenge, 18 de novembre). GRATUÏTA

-PAÍS CONVIDAT: COREA DEL SUD : dedicada a la cinematografia de Corea del Sud, aquesta sessió ha estat possible gràcies a la organització de Corespan España i a les distribuidores sudcoreanes Amuse, Indiestory, al Busan International Film Festival i KAFA (Korean Academy of Film Arts). GRATUÏTA

- LA MAR DE FILMETS: CINEMA DE LA MEDITERRÀNIA: sessió especial a competició de curts fets als països i zones de la mediterrània, amb la col·laboració de MÈDIT (divendres, 23 de novembre).

- MANIFEST: el programa Internacional compta amb la sessió especial Manifest, amb una selecció de 9 curtmetratges de temàtica o rerefons polític (dissabte, 17 de novembre).

- SESSIÓ GOLFA: la selecció a competició també compta amb la Sessió golfa: una tria específica de 14 curts per al públic més noctàmbul i cràpula (dissabte, 17 de novembre).

- BADALONA EN CURT: projecció d’una selecció de pel·lícules i vídeos d’autors badalonins (dissabte, 17 de novembre), al Teatre El Círcol. GRATUÏTA

- CINEMA HISTÒRIC: l’onzena edició de Cinema històric que el Museu de Badalona ofereix dins el festival Filmets està dedicada aquest any a la filmografia de Lluís Durà Ibáñez. GRATUÏTA

- FILMETS A LES BIBLIOTEQUES: sessió de curts infantils a totes les biblioteques de la ciutat. GRATUÏTA

- MINI MOST, una nova secció de la 2ª edició de Most, Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i Cava (del 6 a l’11 de novembre), amb la projecció de les millors pel·lícules infantils de l’edició 2011 de FILMETS Badalona Film Festival.

- FILMETS PER LA CONVIVÈNCIA: dues sessions de curtmetratges de temàtica social i immigració (Dilluns 19 de novembre, 17 hores). GRATUÏTA

- DRETS HUMANS: sessió especial de curtmetratges (dilluns 19 de novembre, 19 hores). GRATUÏTA

- FILMETS EN FORMA: sessió dedicada al cinema esportiu amb curts que destaquen els valors de l’esport, en col·laboració amb el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch de Barcelona i BCN Sports Film (diumenge 18 de novembre a les 16.00 hores). GRATUÏTA

- MASTERCLASS DE CINEMA D’ANIMACIÓ, a càrrec d'Arturo Balseiro i organitzat per l’Escola d'Art Pau Gargallo de Badalona (22 de novembre a les 18.00 hores) que tindrà lloc a OKEY (carrer de Mar, núm 68). GRATUÏTA

- TALLER DE CREACIÓ DE PERSONATGES també a càrrec d'Arturo Blaseiro a l’Escola d'Art Pau Gargallo de Badalona (23 de novembre a les 15.00 hores).

- FILMETS PER A TOTHOM: curtmetratges per a nens i nenes amb disminució psíquica i física. La sessió projectarà el curt que ells mateixos que han realitzat ( 21 de novembre a les 12.30 hores al Teatre El Círcol ). D'altra banda el Festvial es desplaça a la llar d'avis Fundació Roca i Pi. GRATUÏTA

- 2n MERCATin Mercat del curtmetratge internacional: Per a professionals del sector de la distribució, televisions i programadors de festivals. ACCÉS AMB ACREDITACIÓ PRO.


DADES D’INTERÈS

- INAUGURACIÓ: FILMETS Badalona Film Festival 2012 s’inaugura el divendres, 16 de novembre a les 22.00 hores al Teatre Zorrilla.

- CLOENDA: la cerimònia de cloenda (Nit de les Venus) tindrà lloc el dissabte, 24 de novembre a les 20.00 hores al Teatre Zorrilla.

- ADRECES: Les projeccions tindran lloc al Teatre Zorrilla (Canonge Baranera, 17, Badalona) i al Teatre El Círcol (Sant Anastasi, 2, Badalona). Les projeccions de Petit Filmets tindran lloc a CES Joan Maragall (Guifré, 300, Badalona) 

 Per a més informació: http://www.festivalfilmets.cat/

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat