Notícies

"Enxaneta" i "La teta i la lluna" Fòrum Casteller de Santa Úrsula

La Fira de Santa Úrsula de Valls que se celebra del 19 al 21 d’aquest mes ha eixamplat el folre de les seves activitats amb un ampli programari entorn de la temàtica castellera que inclou la projecció de dos films d’autoria catalana: La teta i la lluna de Bigas Luna i Enxaneta de Paulí Subirà. Ambdues es projectaran la vigília de Santa Úrsula, el dissabte 20 d’octubre, en el marc d’actes que organitza el Fòrum Casteller. La doble sessió de cinema tindrà lloc als Cinemes JCA Valls a partir de les 8 del vespre. 

Amb aquesta iniciativa, l’esperat combat de castellers que enfronta les dues colles locals (la colla Vella dels Xiquets de Valls i la colla Joves Xiquets de Valls) queda reforçat per les històries que explica la gran pantalla: la impotència d’un nen que no pot coronar mai cap construcció humana a la pel·lícula La teta i la lluna, i la comunió de valors que envolta tot el món casteller explicada amb la veu d’una nena al documental en 3D Enxaneta.

Amb la Fira de Santa Úrsula, Valls vol posicionar-se com la ciutat bressol dels castells i ho vol fer d’una manera innovadora. Per això, a la proposta cinematogràfica d’aquest any s’hi sumen altres activitats originals com són una ruta de tapes castelleres o la revelació dels secrets que amaguen els assajos previs a una gran exhibició. 
Els especialistes del sector compten també amb dues cites obligades: un simposi casteller i una fira d’expositors.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat