Notícies

Memorimage presenta la programació de la seva VII edició

Memorimage: Del 7 al 10 de novembre al Teatre Bartrina i a Cal Massó, Reus

El dilluns 15 d’octubre de 2012 s’ha presentat a Reus la programació de la VII edició de Memorimage 2012 que estarà configurada per 19 pel·lícules nacionals i internacionals de temàtica diversa.La programació estarà encapçalada per l’estrena de la pel·lícula Un poema a l'exili un retrat de Pau Casals, músic i pacifista universal, sobre la creació de El Pessebre amb Joan Alavedra i el seu comprimís amb el país.

La Secció Oficial comptarà amb 5 pel·lícules, entre les que figuren la glamurosa biografia de Sophia Loren a Sophia Loren, l’ultima diva, el documental històric sobre els emprenedors que van fundar La Canadenca a La gran aventura de la Canadenca, un thriller admirable sobre un agent dels serveis secrets israelians a Qui va matar el meu pare?, una pel·lícula d’animació ambientada la postguerra a 30 años de oscuridad i un retrat del mític grup irlandès U2 a U2, from the sky down.

La secció MemoriReus estarà configurada per 6 produccions que recuperen històries de la ciutat i del Camp de Tarragona, entre elles, la biografia de Pere Anguera, la visita de Dalí a Tarragona i el històric Reus Deportiu de les 6 copes.

Destacar l’excel·lent acollida que ha tingut un cop més la secció MemoriJove amb 620 alumnes d’institut ja inscrits. Els estudiants podran veure pel·lícules com Pura vida, Receptes per al desastre, El seu nom és Sabine, Pecados de mi padre o Aigua, infern, cel.

Per altra banda, MemoriXics, secció inaugurada la passada edició, recuperarà El chico de Charles Chaplin per al públic familiar.

De nou el Com es va fer... ens desvetllarà els secrets de les pel·lícules Aigua, infern, cel  i La gran aventura de la Canadenca mitjançant la presència dels seus directors, productors i protagonistes.

El 10 de novembre a les 21.00 hores tindrà lloc la Cloenda de Memorimage 2012 amb l’entrega de Premis i la presentació del programa europeu de creació i formació amb imatges d’arxiu de l’Associació d’Aprenentatge Grundtig amb la col·laboració del CIMIR. Per acabar amb la projecció de Generació Pegaso, una pel·lícula que mostra un intimista i sindicalista, preciós i vital drama d’amics treballadors de la Pegaso.

Els Premis Memorimage 2012 seran honorífics i no tindran aportació econòmica:

  • PREMI CIUTAT DE REUS Premi a la millor pel·lícula de la Secció Oficial. 
  • PREMI CINEMA RESCAT Premi al millor treball de documentació i recerca.
  • PREMI MEMORIREUS Premi al millor ús d’imatges d’arxiu en produccions i/o films de temàtica centrada en el territori del Camp de Tarragona. 
  • PREMI MEMORIJOVE Premi a la millor pel·lícula de la secció MemoriJove 

Aquests premis seran atorgats per un jurat popular amb excepció del Premi Cinema·Rescat que l’atorgarà un comitè de l’associació Cinema·Rescat.

Un any més, es farà el crèdit Memorimage en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili. Els estudiants matriculats podran assistir a les activitats i projeccions alhora que compartiran experiències a les Trobades amb els directors.

www.memorimagefestival.org

  

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat