Notícies

L’Associació del Festival de Cinema de Manresa, organitzadora del Festival Internacional de Cinema Negre, ha acordat suspendre la celebració de la 14ena edició prevista pel proper mes de novembre.

D’acord amb el context econòmic i social que estem vivint, el FECINEMA va preveure un pressupost de crisis per poder continuar, prenent la decisió de no rebaixar la qualitat ni retrocedir en la trajectòria del certamen, si no es podia assolir.

En data d’avui no tenim cap compromís per part de les administracions publiques que garanteixin la aportació contemplada en el pressupost, i després de les gestions efectuades amb una llarga llista de firmes comercials i empreses tant del nostre territori com de la resta del país, tampoc s’han cobert les expectatives de patrocini privat.

Volem agrair el suport de l’Ajuntament de Manresa, que ha estat la única institució publica que en data d’avui havia pres un ferm compromís amb la organització, garantint la seva aportació econòmica i mantenint-la respecte a la darrera edició sense cap retallada.

També volem donar les gracies a les institucions, empreses col·laboradores, mitjans de comunicació, productores, distribuïdores, premiats, convidats, membres dels diferents jurats, empreses i professionals que han dut a terme tasques d’organització, i molt especialment a tots els voluntaris i voluntàries, que ens han ajudat a fer possible aquets tretze anys de Festival. Gràcies a tots ells, tant el públic, com la premsa especialitzada i la industria cinematogràfica, han destacat l’alt nivell de qualitat, el rigor i la trajectòria ascendent del certamen al llarg de la seva historia, el millor premi que ha pogut rebre la nostra tasca.

Amb tot, el FECINEMA no es resigna a desaparèixer i buscarà noves fórmules i nous formats d’acord amb les possibilitats econòmiques i amb l’entorn cada vegada més global. Hem iniciat el treball per proposar un certamen on-line, en el que tinguin cabuda curtmetratges, llargmetratges, guions i còmics, i on la interactivitat sigui molt més elevada mercès als recursos tecnològics. Continuarem amb les premisses d’oferir un producte de qualitat, augmentar la repercussió i promocionar el nom de Manresa. Esperem que a finals d'aquest any us puguem presentar la estructura d’aquesta nova aposta manresana per la cultura.

Us mantindrem informats. Fins a la propera, i de nou… GRÀCIES!

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat