Notícies

ANIMAC 2012

L’Animac 2012, Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya organitzada per l’Ajuntament de Lleida, que es durà a terme a Lleida entre l’1 i el 4 de març, presenta un programa ple de noves propostes. La gran novetat d’aquest any és que es dividirà en dos grans blocs: les projeccions i les conferències (presentacions i taules rodones).

La Mostra aquest any fa una forta aposta per les conferències, presentacions i taules rodones sobre temes d’actualitat i d’interès del sector. Amb aquestes conferències es vol crear un pont entre creadors, públics i indústria a través de la informació i implicar als diferents agents del camp de l’animació. Vol professionalitzar-se i crear un pont entre talent emergent i indústria. Entre els participants a aquestes conferències comptarem amb la presència, entre molts d’altres, de convidats i productores com Javier Mariscal, Joaquín Reyes, Juanjo Saéz, Michael Rose, Sarah Cox, Vicent Arlandis, Jerzy Kular, Miguel Gallardo, Sam Orti o les productores Dvein i Physalia.

Dins les projeccions, l’Animac amplia enguany el nombre de films projectats. Es doblen les sessions de curtmetratges de dues a quatre, per potenciar aquestes sessions “ànima del festival” i crea l’Open Screen, una pantalla oberta i gratuïta al públic que es situarà a l’espai AnimaCrea, un nou espai de trobada obert a tothom (grans i petits) per a experimentar l’animació de primera mà a través de projeccions i de tallers amb diverses tècniques animades i pre-cinematogràfiques.

També s’ha creat AnimacVillage, un nou espai que té com a objectiu crear un punt de trobada entre el públic, creadors, productors... i fomentar l’espai de festival.

Una altra novetat és que, aprofitant la presència de grans professionals de l’animació durant la Mostra s’han creat les Portfolio Sessions, un espai on professionals emergents podran compartir els seus projectes amb ells.

La Fira Animac també presenta canvis per aquesta nova edició i es re inventa. Per tots aquells que tinguin alguna cosa interessant per vendre als animadors (o futurs animadors) Animac ofereix Elevator Pitch un espai per a micro-presentacions de productes, serveis i oferta educativa.

Un dels principals objectius d’aquest any serà obrir la mostra a altres disciplines, entenent l’animació com a una activitat global, que toca molt de prop la il·lustració, el món editorial o els motion graphics, entre d’altres.

L’Animac afavoreix la visita dels estudiants amb Animac Campus i el coneixement de l’animació de primera mà amb els Tallers Animac.
La seu central de la mostra seguirà sent La Llotja de Lleida però també hi hauran activitats programades en d’altres espais de la ciutat com ara La Seu Vella i el CaixaForum que s’incorpora de nou com a espai de la Mostra.

Aquest any la nova direcció (Carolina López) aposta per la professionalització del certamen, amb la voluntat de crear noves experiències i obrir-lo a més públic. Animac continua amb la seva línia independent i arriscada. Ha aconseguit una molt bona consideració entre el col·lectiu de creadors per la seva ferma voluntat de promoure el bon cinema d’animació i els seus autors. Aquest fet comporta que la mostra estigui molt ben posicionada en la nova era en la qual el principal capital de la indústria a Europa es concentra en el talent, els continguts i les noves tecnologies.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat