Notícies

Documental “Colom i la casa reial catalana”

Us comuniquem que aquest divendres 8 d'abril estrenem als Cinemes Girona (C/ Girona 175, Barcelona) el documental Colom i la casa reial catalana, produït per Pilar Montoliu amb la col·laboració de l'Institut Nova Història, escrit per David Grau, responsable dels documentals L'apropiació del descobriment d'Amèrica, A la recerca del Grial i Enigma Cervantes.

Colom i la Casa Reial Catalana intenta desmuntar la fal·làcia d'un Cristòfor Colom plebeu, analfabet i estranger que té els alts càrrecs polítics i militars que només tenien els membres de la casa reial i certs nobles.

És possible que un estranger analfabet arribés al cim més alt de l'estructura de l'estat? És possible que ho aconseguís enganyant el Rei Ferran i tota la cancelleria, sense que ningú no ho denunciés?

O potser el que realment va passar és que el diputat, militar, almirall i ambaixador Colom es va emparentar amb una dona de la reialesa de Portugal i de Catalunya -una descendent del Comte Jaume d'Urgell-, i per aquesta raó va poder accedir als càrrecs a què va accedir i viure a les corts on va viure, amb la més absoluta de les normalitats i sense cap denúncia institucional?

El documental, basant-se en els estudis d'en Jordi Bilbeny, mira d'explicar els fets i de donar sentit a la mentalitat reial del Descobridor i a la dinastia que els Colom van crear a l'altre costat de l'Atlàntic.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat