Notícies

“Barcelona era una festa Underground. 1970-1980” al In-Edit.

El documental sobre la contracultura dels 70, inaugurarà el Festival In-Edit Beefeater 2010 (Festival Internacional de Cinema Documental Musical) el proper 28 d'octubre amb la presència dels protagonistes i l'equip tècnic.

Dirigit per Morrosko Vila-San-Juan i produït per Septimo Elemento, TVC i TVE, el llargmetratge també ha estat seleccionat  pel Festival Cinespaña de Toulouse i pel Memorimage (Festival Internacional de Pel.lícules amb imatges d’arxiu) de Reus.

L'emissió a TV3 està prevista per a finals de novembre.

La dècada dels setanta, clau per entendre l’evolució d’aquest país, té com a capital cultural la ciutat de Barcelona. Aquest és el marc geogràfic per on circula una generació rupturista vinguda d’arreu d’Espanya que crearà, des d’una postura purament underground, un espai de llibertat on hi tindrà lloc una autèntica revolució en els costums i una explosió de creativitat. La Barcelona dels setanta és la ciutat que va veure néixer –i morir– la contracultura més activa i activista enmig d’una festa que semblava no tenir final.
A través d’una sèries d’entrevistes i imatges d’arxiu, el documental recrea l’ambient underground d’aquella Barcelona que va començar a desmelenar-se uns anys abans de la mort de Franco i que es va anar pansint en el mateix moment que es va consolidar la transició democràtica i Madrid va prendre el relleu cultural amb la seva famosa “movida”... Música, còmic, premsa marginal, drogues, llibertat sexual i valors hippies es donen la mà en una ciutat que semblava bullir a les Rambles i que va tenir a la sala Zeleste un dels seus locals de referència.
Nazario, Mariscal, Montesol, Onliyú, Pau Riba, Pepe Ribas, Juanjo Fernández, Josep M. Martí Font, Ramón de España, Quim Monzó, Marta Sentís, Pepicheck y Oriol Tramvia, entre d’altres, expliquen com van viure aquella època de festa i utopia.
L’enllaç del festival per mirar el tràiler de la pel·lícula:
http://www.youtube.com/profile?user=morroskovsj

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat